|
|
07 Aralık 2006 Perşembe 14:15
|
Politika
|
Hükümet der ki: Kesinlikle ENFLASYON FARKI ödenecektir
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Temmuz-Aralık 2006 enflasyon farkının çalışana da emekliye de yansıyacağını belirterek, ''Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.
Konya'nın Çumra ilçesine bağlı İçeriçumra beldesi giden Unakıtan, bir gazetecinin, emekliye enflasyon farkı ödenmeyeceğine dair haberleri hatırlatması üzerine, Maliye Bakanlığından böyle bir açıklama yapılmadığını söyledi.
Bakanlıktan açıklanmış gibi bu tür söylentilerin medyaya yansıdığını ifade eden Unakıtan, ''6 aylık enflasyon farkını ödeyeceğiz. Temmuz-Aralık 2006 enflasyon farkı çalışana da emekliye de yansıyacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.
''Vergi iadesinin kaldırılmasından sonra kayıt dışı ekonominin patlayacağı'' yolunda yapılan açıklamaları değerlendirmesinin istenmesi üzerine Unakıtan, Türkiye ve dünyayı bilmeden, piyasaları tanımadan bu tür hatalı yorumlar yapıldığını bildirdi.
Yıllarca milletten zorla fiş toplandığını dile getiren Unakıtan, şöyle devam etti:
''Bu fişler arasında silintili ve yanlış olanlar var. Eski fişler kullanılıyor. Bunları Maliye Bakanlığı olarak görüyor ve inceliyoruz. Dünyayı ve Türkiye'yi değerlendirerek çalışma yapıyoruz. Bir ara 'millet alışsın' diye bu uygulama ansızın konuldu. Kayıt dışı biraz daha düzene girsin diye yapıldı. Yıllar geçtikten sonra halen devam etmek olmaz. Emekliye vergi iadesini kaldırdık, kayıt dışında sorun oldu mu? Topladığımız vergilerimiz arttı. Kayıt dışının patlayacağını söylemek fevkalade yanlış ve hatalı bir yorumdur.''
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|