|
|
21 Mart 2008 Cuma 13:34
|
Politika
|
Yaşar Büyükanıt, kesin bir dille 'Afganistan'a asker göndermek istemiyorum' demiş; Babacan ise 'ASKER GİDEBİLİR' açıklaması yapmıştı
BU AÇIKLAMA DA BAYKAL'DAN: BAYKAL, AFGANİSTAN'A ASKER GÖNDERİLMESİNE KARŞI
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afgan halkına karşı muharip kimliğiyle kullanılmasının çok ciddi sorunları beraberinde getireceğini savunarak, ''Türkiye'nin çok sınırlı bir kara harekatının hemen arkasından böyle bir talebe muhatap edilmesinin anlamını da sorgulamak gerektiğine inanıyoruz'' dedi.
CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Baykal, toplantı öncesinde ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı.
Baykal, bir gazetecinin, Türkiye'nin, Afganistan'a asker göndermesi konusunda farklı değerlendirmeler yapıldığına dikkat çekmesi üzerine şunları söyledi:
''Bu konu çok hassas bir konu. Afganistan'la Türkiye'nin çok özel ve tarihi bir ilişkisi var. Afganistan'da bir iç savaş yaşanmaktadır. Bir dost, kardeş ve Müslüman ülke olarak Afgan halkına karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin muharip kimliğiyle kullanılması çok ciddi sorunları beraberinde getirecektir. Bu konuda hükümetin bir arayış içinde olduğu anlaşılıyor. Bu kapıyı açabilmek için bir gayret içinde olduğu anlaşılıyor. Ama bunu toplumumuza kabul ettirmenin çok ciddi sorunlar doğuracağı görülüyor.
Biz de bu baskıları, Türkiye'nin bu konuda böyle bir anlayışa yönelmiş olmasını elbette kaygıyla karşılıyoruz. Türkiye'nin çok sınırlı bir kara harekatının hemen arkasından böyle bir talebe muhatap edilmesinin anlamını da sorgulamak gerektiğine inanıyoruz. Türkiye'nin Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği kara harekatının, oradaki PKK varlığının tümünü etkisiz kılmaya yönelik olarak uygulanamadığı ortadadır. Böyle bir kısıtlı askeri harekatın hemen arkasından bu kadar kısa bir süre sonra Türkiye'nin önüne böyle bir talebin konulmuş olması da büyük anlamlar taşıyor.''
Baykal, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davanın ardından siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştırmaya yönelik Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine, bu konudaki görüşlerinin çok net olduğunu belirterek, ''Yargı sürecine siyasi bir müdahale yapılmasının kabul edilemez olduğu kanısındayız'' dedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çarşaflı kadınların CHP’ye üye yapılmasıyla ilgili eleştirilere rest çekti
KURYE YAKALANDI: ANCAK KURYE'NİN OLAYIN İÇİNDE OLUP OLMADIĞI HENÜZ BİLİNMİYOR
24 ihracın 19'unda gerekçe, UYUŞTURUCU KULLANIMI; 5'inde ise gerekce İRTİCAİ FAALİYETLER
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 'Bundan sonra Kılıçdaroğlu, kesinlikle kimseye iftira atamayacak' dedi.
DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, hükümete yüklendi: AKP'nin savaşçı ve Kürtleri inkar eden tutumu iyice açığa çıktı.
Kılıçdaroğlu, 'Doğalgaz okuma sayaçlarından milyonlarca avro yolsuzluk' yaptığını iddia ettiği Gökçek'i davet etmişti. Gökçek kabul etti ve 'İnşallah kaçmaz' dedi.
|