Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 2 Aralık 2008Güncelleme: 02.12.2008 14:53 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Türkiyede Yabancı Sermaye
Vestel
Makedonya
Türk Telekom
Doğumkontrol ve Doğum Sağlığı Bilgisi
Hollanda
Cinsellik
Magazin
Süper Marketler
İşsizlik
Add to Google
24 Mart 2008 Pazartesi 14:52 Politika

'Demirel'e hakkımı helal etmiyorum'

Devlet eski bakanlarından, Gazeteci - Yazar Hasan Celal Güzel, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i asla affetmeyeceğini ve hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

Eğitim Bir Sen Mersin Şubesi'nin düzenlediği programa konuşmacı olarak katılan Güzel, "Bir zamanın elinde Kur'an gönlünde iman geliyor nurlu Süleyman'ı şimdi başörtülü kızları Suudi Arabistan'a sürmeye kalkan ve türbanı şeriat alameti olarak tavsif eden bir garip vatandaş oldu. Buna "siyasetteki münafıklık" denir bana kalırsa. Onu asla affetmeyeceğim ve hakkımı da helal etmeyeceğim." dedi.

Şahsı ile ilgili bir şey olmadığını ancak ne yazık ki Demirel'in Türk milletini kandırdığını ileri süren Güzel, "Bu, Müslüman imanlı saf temiz insanları peşinde sürüklemiştir ve sonra onlara en büyük ihaneti yapmıştır. 2 defa şapkasını alıp gitmiş üçüncüsünde kafasına çavuş şapkası takarak militaristlerin bastonu olmuştur." diye konuştu.

Türkiye'de demokrasi probleminin temelinde halkı hor görme yattığına dikkat çeken Güzel, bazılarının hiçbir zaman millet iradesine dayanamadıklarını kaydetti.

Güzel, "Millete güvenemezler dolayısıyla politikaya da güvenmezler politik sisteme kapalıdırlar. O yüzden de mümkün olduğu kadar politikanın alanını hep daraltmışlardır. Anayasa Mahkemesi ile yasama organını daraltmışlardır, Meclis'in yetkilerini gasp etmişlerdir. Danıştay'la yürütmeyi çalışamaz hale getirmişlerdir, YÖK'le üniversiteyi adım attırmaz hale getirmişlerdir. Ve çok daha önemlisi zaman zaman da aslında bizim şanlı kahraman ordumuzu, peygamber ocağı olarak gördüğümüz ordumuzu ne yazık ki normal görevinin dışına çıkarmışlardır. Bir kısım darbeciler, en büyük suçu işleyerek, bu millete en büyük zararı vermişlerdir. Ordumuzun millet iradesine müdahalesine sebep olmuşlardır. İşte Türkiye deki mekanizma bu!. Ne yazık ki yüz seneden fazladır böyle devam ediyor." şeklinde konuştu.

Türkiye de hukukun üstünlüğüne gerçekten inandığını ifade eden Güzel, adalet ve hukukun Allah'tan sonra baş konulacak en önemli merci olması gerektiğini belirterek, "Ama ne yazık ki tuz kokmuştur. Ne yazık ki 27 Mayıs'tan itibaren Yüksek Adalet Divanı diye adı verilen aslında fevkalade alçak bir adalet divanı olan Yassıada Mahkemesi'yle tuz kokmaya başlamıştır. Yassıda benzeri olağan üstü mahkemeler DGM'lerin büyük kısmı değişik darbe dönemlerinde verdikleri kararlarla Türk yargısına adaletine ve Türk milletinin adalet hissine büyük leke sürmüşlerdir." şeklinde konuştu.

İlgili Başlıklar:
Süleyman Demirel (46 haber)






MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Başbakan Erdoğan'ın çizdiği hayali pembe tablo ile gerçek Türkiye tablosu arasında gece ve gündüz farkı kadar derin bir uçurum var' dedi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Emine Ayna, Alevi vatandaşları uyararak, 'Kürtler gibi AK Parti'ye kanmamalarını' istedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin 2001 yılındaki kriz döneminden daha büyük işsizlikle karşı karşıya olduğunu söyledi.

CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı süreci devam eden Murat Karayalçın, Ankaralıları seçmen kütüklerini kontrol etmeye çağırdı.

CHP damacana su üretimi ve dağıtımı yapan firmaların, yeterince denetlenemediği ve dolum tesislerinde hijyen kurallarına uyulmadığı iddialarının araştırılması için önerge verdi.

Erdoğan, Güney Kore Başbakanı Han Seung-Soo’yu Başbakanlık Merkez Bina’da resmi törenle karşıladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam