|
|
25 Mart 2008 Salı 16:08
|
Politika
|
MHP, CHP de dahil olmadığı sürece anayasa değişikliğine evet demeyeceğini duyurdu
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PAÇACI: "GENİŞ UZLAŞMANIN İÇİNE CHP'NİN VE DİĞER PARTİLERİN DE GİRMESİNİ ARZU EDERİZ"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, MHP'nin görüşleri doğrultusunda bir talep gelmesi halinde, geniş bir uzlaşma zemini arayarak siyasi partilerin kapatılmasının önüne geçilmesine sıcak bakacakları mesajını verdi. Paçacı, "Bu geniş uzlaşmanın içine biz CHP'nin ve diğer partilerin de girmesini arzu ederiz" dedi.
Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştırmaya yönelik Anayasa değişikliği yapılmasına ilişkin tartışmalar gündemi işgal etmeye devam ediyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Paçacı, TBMM'de konuyla ilgili soruları cevapladı. Paçacı, 'AK Parti'nin ayrı bir teklifi ortaya çıkarsa MHP destek verecek mi?' sorusu üzerine MHP'nin kırmızı çizgilerinin bugün Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından ortaya konulduğunu, daha önce de prensipler itibariyle açıklandığını ifade etti. Paçacı, "Bizim görüşlerimiz doğrultusunda bir talep gelirse geniş bir uzlaşma zemini arayarak siyasi partilerin kapatılmasının önüne geçilmesi demokratik bir davranış olur. Bu geniş uzlaşmanın içine biz CHP'nin ve diğer partilerin de girmesini arzu ederiz" diye konuştu.
Bir siyasi parti hakkında kapatma davası açılmasına karşı üzüntü beyan etmenin yeterli olmadığını kaydeden Paçacı, "O üzüntünün kaynağını ortadan kaldırmak gerekir. Siyasi partilere düşen görev demokrasinin geliştirilmesi, Türk siyasetinin kurumsallaşması, siyasi partilerin geleneklerinin oluşmasıdır. Bugüne kadar Türk siyasetindeki en önemli problemlerden bir tanesi Türkiye'nin parti mezarlığı haline gelmiş olmasıdır. Bunu söylerken hukukun etkisiz hale getirilmesi veya yargının işlemesini engelleyecek herhangi bir davranıştan da şiddetle kaçınmak gerekir" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Gül’ün işbaşına getirdiği yeni rektör Prof. Dr. Cengiz, makamında üstünde 'Durmak yok yola devam' yazan pastayı kesti.
Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dişli’ye 1 milyon dolar rüşvet verildiğini savunduğu arsa olayının ardında, 'Organize Suç Örgütü' bulunduğunu iddia etti.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay Mersin’de dün meydana gelen ve 1’i ağır 13 polisin yaralandığı patlamanın intihar eylemi olduğunu açıkladı.
Yaşar Nuri Öztürk’ün yaşını büyüterek seçimlerde aday gösterdiği eski danışmanı Harika Müftüoğlu, Öztürk’ün eşine mesaj çekti: Eşinle beraberim. Sana çok gülüyor!
Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, CHP'nin Çankaya ve Ankara için 'yeri geldiğinde en iyi belediye başkan adaylarını çıkaracağını' belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Çelik, 'öğrenci affı'na ilişkin tasarı taslağı hazırladıklarını belirterek, 'Ekim ayında Meclis açılır açılmaz af Meclis'in gündeminde olacak' dedi.
|