Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 07:43 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Cem Yılmaz
Deniz Baykal
Avrupa Birliği
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
İlker Başbuğ
Emine Ayna
DTP
Celalettin Cerrah
Polis Emniyet Haberleri
Add to Google
26 Mart 2008 Çarşamba 12:07 Politika

Köksal Toptan da sivil toplum ile aynı fikirde: TÜRKİYE'NİN YUMUŞAMA ORTAMINA İHTİYACI VAR

TBMM Başkanı Köksal Toptan, sivil toplum örgütlerinin çağrısını ''Yürekten desteklediğini'' belirterek, ''Türkiye'nin sağlıklı, akılla düşünmeye ihtiyacı var. Türkiye'nin şiddetle, bir yumuşama ortamına ihtiyacı var'' dedi.

Toptan, TBMM'de eski Hatay Milletvekili Sabahattin Adalı'nın cenaze töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toptan, ''Sivil toplum örgütlerinin çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık, ''Yürekten destekliyorum. Türkiye'nin gerçekten, bildiride de ifade edildiği gibi, sağlıklı düşünmeye, akılla düşünmeye ihtiyacı var. Ben de Pazartesi günü yaptığım açıklamada bunu dile getirmiştim. O nedenle sivil toplum örgütlerinin bu çağrısını önemsiyorum'' diye konuştu.

Herkesin böyle bir sağduyu çağrısına uymaya ihtiyacı olduğunu, bunun parlamenter sistemin gereklerinden de birisi olduğunu ifade eden Toptan, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin şiddetle böyle bir yumuşama ortamına ihtiyacı vardır. O nedenle arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum. Zaten dün siyasi parti liderlerinin açıklamalarını tek tek ele aldığımız zaman, bu sağduyu isteğinin oralarda da olduğunu görüyoruz. Demek ki herkes, aynı şeyi düşünüyor, aynı şeyi söylüyor. Öyle umut ediyorum ki önümüzdeki süreçte, Türkiye'ye yakışan bir yumuşama ortamına Türkiye kavuşacaktır.''


TOPTAN: ZAMANLAMAYI TARTIŞMAKTA FAYDA VAR

TBMM Başkanı Köksal Toptan, parti kapatılmasının zorlaştırılması konusunda anayasa değişikliğine karşı olmadığını belirterek, ancak zamanlaması konusunda, partiler arasında görüş alışverişinde bulunulmasında yarar olduğunu söyledi.

Toptan, TBMM'de, gazetecilerin, ''Parti kapatılmasının zorlaştırılması konusunda anayasa değişikliği yapılmasına karşı mısınız?'' sorusuna karşılık, ''Karşı değilim. Kolay parti kapatılmamalı. Ancak zamanlaması konusunda belki partilerarası bir görüş alışverişinde bulunmakta, tartışmakta yarar var diye düşünüyorum'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Sizin bir girişiminiz olacak mı, Mecliste, liderlerle görüşmek konusunda...'' sorusuna ise TBMM Başkanı Toptan, ''Hayır, şu anda benim gündemimde böyle bir şey yok'' karşılığını verdi.

İlgili Başlıklar:
Köksal Toptan (84 haber)

Kaynak: AA





CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çarşaflı kadınların CHP’ye üye yapılmasıyla ilgili eleştirilere rest çekti

24 ihracın 19'unda gerekçe, UYUŞTURUCU KULLANIMI; 5'inde ise gerekce İRTİCAİ FAALİYETLER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 'Bundan sonra Kılıçdaroğlu, kesinlikle kimseye iftira atamayacak' dedi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, hükümete yüklendi: AKP'nin savaşçı ve Kürtleri inkar eden tutumu iyice açığa çıktı.

Kılıçdaroğlu, 'Doğalgaz okuma sayaçlarından milyonlarca avro yolsuzluk' yaptığını iddia ettiği Gökçek'i davet etmişti. Gökçek kabul etti ve 'İnşallah kaçmaz' dedi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam