|
|
30 Mart 2008 Pazar 15:04
|
Politika
|
Tayyip Erdoğan: MİLLİ İRADEYE HERKES SAYGI DUYMALI
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 16.5 milyon seçmenin AK Parti'ye oy verdiğini, bunun milli irade olduğunu ve bu milli iradeye herkesin saygı duymak zorunda olduğunu belirterek, ''22 Temmuz'da yaptığım konuşmanın arkasındayım. Kimse hedef saptırmasın'' dedi.
Atatürk Spor Salonu'ndaki partisinin Yalova Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'ne katılan Erdoğan, AK Parti'den başka Türkiye'de 81 ilin 80'inde milletvekili çıkaran ikinci bir parti olmadığını anımsatarak, Türkiye'nin her bölgesini aynı muhabbetle kucaklayan başka bir parti bulunmadığını ifade etti. Erdoğan, ''Buradan, bu istikrar çizgimizden geriye dönüş olmayacaktır'' diye konuştu.
AK Parti'nin yola çıkarken, 3 kırmızı çizgisi olduğunu ve bunlardan ilkinin etnik milliyetçilik olduğunu dile getiren Erdoğan, etnik milliyetçiliğe karşı olduklarını, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan 70 milyonun tamamının canı, ciğerleri olduğunu ve başlarının üstünde yeri bulunduğunu söyledi.
Erdoğan, şunları söyledi:
''Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemizde değerlerimize hep birlikte sahip çıkalım. Onun için 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik. Böyle yürüdük bu yollarda.
Hamdolsun biz milletimizi kucakladık, milletimiz de bizi kucakladı. Onun için 80 ilden 341 milletvekilini bize verdi. Yüzde 47 oy verdi. Parlamentonun da yüzde 65'ini bize verdi. Yaklaşık 16.5 milyon seçmen AK Parti'ye oy verdi. Bu milli iradedir. Bu milli iradeye herkes saygı duymak zorundadır.
22 Temmuz'da yaptığım konuşmanın arkasındayım, kimse hedef saptırmasın. Açık söylüyorum, biz sadece AK Parti'nin ya da AK Partililer'in iktidarı olmadık. Biz, şu ana kadar 3 tane kırmızı çizgi, bizim kırmızı çizgimizdir. Ülkemizde 70 milyonun iktidarı olduk, 780 bin kilometre karelik vatan toprağının iktidarı olduk.
Son günlerde bir şeyler oluyor. Televizyonlarda çıkıyorlar, tartışmalar yapıyorlar ve bu tartışmalarda AK Parti'yi getirip sadece, başörtüsü meselesine kilitleyenler oluyor. Ayıptır, ayıp. İnsan utanır, insan utanır. Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bu ülkede 5 yıldır böyle bir şeyi gündeme mi getirdim? Ve 5 yıldır bunu gündeme getirmeyen bir başbakan kusura bakmayın da uluslararası basın toplantısında böyle bir soru sorulduğu zaman bunda kanaatini açıklamaktan geri mi duracaktı? Peki, bunda kanaatini açıklayan bir Başbakan'a, bir milletvekiline kusura bakmayın da Türkiye'de de parlamento çatısı altında olan bir başka partinin, 'biz de bu mutabakatın içinde olmaya hazırız' dediği halde peki bu yaklaşım niye? Bu ikircikli bir yaklaşımdır. Ama çok açık söylüyorum, tarih bunu affetmeyecektir. Zira biz, demokrasi içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz, hukuk içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'ni demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak sırtımızda taşıyoruz ve hedefimiz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak. Bu...
Ama bunların gözü var, bunların kulağı var, bunları dili var. Ne görürler, ne duyarlar ne gerçeği söylerler.''
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çarşaflı kadınların CHP’ye üye yapılmasıyla ilgili eleştirilere rest çekti
KURYE YAKALANDI: ANCAK KURYE'NİN OLAYIN İÇİNDE OLUP OLMADIĞI HENÜZ BİLİNMİYOR
24 ihracın 19'unda gerekçe, UYUŞTURUCU KULLANIMI; 5'inde ise gerekce İRTİCAİ FAALİYETLER
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 'Bundan sonra Kılıçdaroğlu, kesinlikle kimseye iftira atamayacak' dedi.
DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, hükümete yüklendi: AKP'nin savaşçı ve Kürtleri inkar eden tutumu iyice açığa çıktı.
Kılıçdaroğlu, 'Doğalgaz okuma sayaçlarından milyonlarca avro yolsuzluk' yaptığını iddia ettiği Gökçek'i davet etmişti. Gökçek kabul etti ve 'İnşallah kaçmaz' dedi.
|