|
|
01 Nisan 2008 Salı 07:04
|
Politika
|
Sabahat Tuncel’den Londra’da ağır tahrik
LONDRA’nIn en önemli konser alanlarından Finsbury Park’ta düzenlenen ‘Nevruz törenlerinin kapanış kutlamasına’ DTP Diyarbakır Milletvekili Sabahat Tuncel’in sözleri damgasını vurdu.
Londra Büyükşehir Belediyesi Başkan adayları Ken Livingstone, Boris Johnson ve Brian Paddick’le birlikte 8 bin kişinin katıldığı etkinlikte konuşan Tuncel, “Halkımız üzerinde yeni silahlar denendi” dedi. Teröristbaşı Öcalan resimli tişörtler giymiş kalabalığa hitap eden Tuncel ise, “Merhaba sınır tanımayan demokrasi mücadelesi eden güzel insanlar” diye başladığı konuşmasında, “Nevruz’u en çok Kürtler kutlar. Çünkü kutlamak için çok büyük emekler verdiler. Bu yıl Türkiye’de Nevruz büyük coşkuyla kutlandı. Fakat Van, Siirt ve Hakkari’de ne yazık ki halkımızın üzerine kurşun sıkıldı, evler basıldı ve yeni silahlar denendi halkımızın üzerinde. Bu ilk değildi. Mehmet Deniz’in katledilmesiyle başlayan olayların devamıydı ve AKP hükümetinin Kürt halkına karşı bir savaş verdiğini kanıtladı. Bayramını kutlmak isteyenler kurşunlarla karşılandı” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çarşaflı kadınların CHP’ye üye yapılmasıyla ilgili eleştirilere rest çekti
KURYE YAKALANDI: ANCAK KURYE'NİN OLAYIN İÇİNDE OLUP OLMADIĞI HENÜZ BİLİNMİYOR
24 ihracın 19'unda gerekçe, UYUŞTURUCU KULLANIMI; 5'inde ise gerekce İRTİCAİ FAALİYETLER
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 'Bundan sonra Kılıçdaroğlu, kesinlikle kimseye iftira atamayacak' dedi.
DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, hükümete yüklendi: AKP'nin savaşçı ve Kürtleri inkar eden tutumu iyice açığa çıktı.
Kılıçdaroğlu, 'Doğalgaz okuma sayaçlarından milyonlarca avro yolsuzluk' yaptığını iddia ettiği Gökçek'i davet etmişti. Gökçek kabul etti ve 'İnşallah kaçmaz' dedi.
|