Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 07:24 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Cem Yılmaz
Avrupa Birliği
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
İlker Başbuğ
Emine Ayna
DTP
Celalettin Cerrah
Polis Emniyet Haberleri
Türkiyede Yabancı Sermaye
Add to Google
01 Nisan 2008 Salı 16:23 Politika

Abdullah Gül'ün bu öğlen yemeğinde konukları TARİHÇİLER oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Çankaya Sofraları''nın üçüncüsünde tarihçiler Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Yılmaz Öztuna'yı ağırladı.

Camlı Köşk'te basına kapalı olarak gerçekleşen yemek, yaklaşık 2 saat sürdü. Yemeğe, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Cumhurbaşkanı Gül'ün Dışişleri Başdanışmanı Gürcan Türkoğlu da katıldı.

Öztuna ve Ortaylı, yemeğin ardından Çankaya Köşkü'nden çıkışları sırasında gazetecilere yemeğe ilişkin açıklamalarda bulundular.

''Sayın Cumhurbaşkanı ile çok güzel bir kültür, sanat, tarih, coğrafya turu yaptık, konuştuk. Çok güzel vakit geçirdik'' diyen Öztuna, Gül'ün daha da önce de kültür ve sanat adamlarıyla bir araya geldiğini, kendilerinin de bu kapsamda bugün Çankaya Köşkü'nde bulunduklarını hatırlattı.

Prof. Dr. Ortaylı ve kendisinin Osmanlı tarihçileri olduğunu dile getiren Öztuna, Cumhurbaşkanı Gül'ün de Osmanlı tarihiyle yakından ilgilendiğini belirtti. Öztuna, yemekteki sohbetin de bu çerçevede ilerlediğini anlattı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı da klasik Osmanlı tarihinin konuşulduğunu, İttifak ve Terakki dönemine gelmediklerini belirterek, ''Çok eskide kaldık. Tolunoğullarından başladı işler, Selçukilerden geçtik. Yani 1402-1412 arasında Fetret Devri'nde bitti diyelim'' dedi.

Öztuna ve Ortaylı, yemekte, dün Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan ve Expo 2015'e ev sahipliği yapılacak kentin belirlendiği oylamanın da gündeme geldiğini aktardılar.

İlber Ortaylı, ''Expo nedeniyle Okyanus takım adalarındaki küçük devletlerin bize ettikleri bir oyun var. O vesileyle o coğrafya konuşuldu'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Gündemdeki diğer sıcak konulara değindiniz mi'' sorusu üzerine İlber Ortaylı ''Ona vakit kalmadı'' dedi. Yılmaz Öztuna ise soruyu ''Bizimle o konuları konuşmazlar zaten. Biz, politikacı değiliz, kültür adamıyız'' diye yanıtladı.

Menünün sorulması üzerine de Ortaylı, levrek yediklerini belirterek, ''Bir de saray tatlısı ikram ettiler. Orijinal ve iyi bir saray tatlısıydı'' diye konuştu.

Öztuna ise ''Sohbet o kadar tatlıydı ki, yediğimizi de unuttuk'' dedi.

İlgili Başlıklar:
Abdullah Gül (537 haber)

Kaynak: AA





24 ihracın 19'unda gerekçe, UYUŞTURUCU KULLANIMI; 5'inde ise gerekce İRTİCAİ FAALİYETLER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 'Bundan sonra Kılıçdaroğlu, kesinlikle kimseye iftira atamayacak' dedi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, hükümete yüklendi: AKP'nin savaşçı ve Kürtleri inkar eden tutumu iyice açığa çıktı.

Kılıçdaroğlu, 'Doğalgaz okuma sayaçlarından milyonlarca avro yolsuzluk' yaptığını iddia ettiği Gökçek'i davet etmişti. Gökçek kabul etti ve 'İnşallah kaçmaz' dedi.

CHP lideri Baykal çarşaflı kadınların partisine katılımını savundu. CHP liderinin tek parti dönemindeki kıyafet uygulamasına ilişkin eleştirileri de dikkat çekti.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam