|
|
14 Nisan 2008 Pazartesi 10:04
|
Politika
|
CHP'nin Şişli belediye başkan adayı Cem Boyner mi?
MUSTAFA SARIGÜL ÖYLE DİYOR
Sarıgül, Elazığ'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklenerek, "Şişli'den Cem Boyner'i aday gösterecekmiş, o hafif gelir sen gel, sen gel" dedi.
İstanbul'un Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Elazığ Omurilik Felçlileri Derneği üyelerine tekerli sandalye dağıtmak üzere geldiği Elazığ'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklenerek, "Şişli'den Cem Boyner'i aday gösterecekmiş, o hafif gelir sen gel, sen gel" dedi.
CHP'li Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Elazığ Omurilik Felçlileri Derneği üyelerine 50 tekerlekli sandalye dağıtmak üzere özel uçakla Elazığ'a geldi. Elazığ Postane Meydanı'nda büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Sarıgül, yaptığı konuşmada vatandaşlara, "Siyasiler için birbirinizle kesinlikle kavga etmeyin" önerisinde bulunarak, "Siyasiler konuşup giderler. Siz aynı yerde yaşıyorsunuz. Siz asla siyasiler için asla ve asla kava etmeyin" dedi.
Mustafa Sarıgül konuşmasında siyasi partilerin kapatılmasına karşı olduğuna dikkati çekerek, "Seçimle gelen bir iktidar seçimle gitmeli. Seçimle gelen iktidarın başka yollarla gönderilmesi mantığını asla kabul etmiyorum. Demokrasilerde güç halkın gücüdür. Demokrasilerde başka gücü doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|