Nethaber Haber Key Odemeleri

Key Odemeleri, Keyodemeleri

türk net en son haber 21 Ağustos 2008Güncelleme: 21.08.2008 16:09 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Rus Turistler
Hırsızlık Haberleri
Terör
İnternet Cafeler
İnternet Suçları
İnternet
Kate Moss
Intel
Bilgisayar Üreticileri
Kayseri Haberleri
Add to Google

17 Nisan 2008 Perşembe 03:35 Politika

TCK'nın 301 ile 305. maddelerinde değişiklik öngören kanun teklifi, TBMM AB Uyum Komisyonunda benimsendi

İŞTE KOMİSYONDAKİ HARARETLİ TARTIŞMALAR:

MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, Türkiye'nin dağına ve taşına yazılı bulunan ''Ne Mutlu Türk'üm Diyene'' sözünün bir tarafa bırakılmak istendiğini ileri sürerek, ''(Ne Mutlu Türk'üm Diyene) sözünü nereye koyacağız? Bu sözü söyleyenlere hakaret edenlere ne yapacağız?'' diye sordu.

AB'nin talebine göre, şiddeti içermeyen her türlü hakaretin serbest bırakılması gerektiğini savunan Çakır, ''Bu değişikliği yapmamız halinde Avrupa'nın bize 'aferin' demesini beklemeyin. 'Bu yetersiz, eksik' diyecekler, başka düzenleme yapılmasını isteyecekler'' diye konuştu.

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal da Türklük konusunda son yıllarda özellikle AK Parti iktidarından itibaren başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk kimliği konusunda kafalarda soru işareti bulunduğunu ileri sürerek, ''Türklüğü Avrupalı anlamayabilir. Bizim dilimizle, Avrupa anlayışının bir olması beklenemez. Avrupa bizim ne demek istediğimizi anlamaz'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, hakim ve savcıların elinde ''Türklük'' yerine ''Türk Milleti'' ifadesinin olduğu yasanın bulunmasının, Orhan Pamuk ve Hrant Dink hakkında dava açılmayacağı anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Elekdağ, savcılara, hakaretle eleştiri arasındaki nüansı kavrayacakları şekilde eğitim verilmesi gerektiğini dile getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu, söz konusu teklifin yasalaşması halinde Anayasaya aykırı olacağını savunarak, bu yasanın Cumhurbaşkanının yargıya müdahalesi sonucunu doğuracağını, Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığını tartışılır hale getireceğini ileri sürdü.

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, kendilerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını, aynı zamanda Kürt olduklarını söyledi.

301. maddenin tamamen yürürlükten kaldırılmasını isteyen Yıldız, ''Şimdiye kadar Kürtlere, Lazlara, Çerkezlere hakaret edenlerin yargılandığını görmedim. Kürtlere 'şeytan soyundan gelenler', Ermenilere 'Ermeni dölü' diyenlere dava açılmıyor'' diye konuştu.

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, görüşmelerin tamamlanmasının ardından TCK'nın 301 ile 305'inci maddelerinde değişiklik öngören kanun teklifinin maddelerini oyladı. Teklif, Komisyonda benimsendi.

Söz konusu teklif, esas komisyon olarak 18 Nisan cuma günü Adalet Komisyonunda ele alınacak.

İlgili Başlıklar:
TBMM (471 haber)
TCK 301inci Madde Tartışmaları (73 haber)






Cumhurbaşkanı Gül'ün, Erbakan'ın kayıp trilyon davasından aldığı ev hapsi cezasını affetmesini 'çifte standart' diye yorumlamak Cumhurbaşkanlığını yıpratma amacı taşıyormuş.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında İstanbul'da toplandı.

DTP, Türkiye'nin madalya beklediği sporcuların başarısızlık sebeplerinin araştırılması ve gerekli politikaların oluşturulması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

Tatilini Ayvalık'ta geçiren Cindoruk, Altınoluk'taki yazlığında ziyaret ettiği Erbakan ile 1 saat 50 dakika görüştü.

Zaman gazetesi, Erbakan'ı affetti diye eleştirilen Abdullah Gül'ü şu haberle savundu:

Erbakan, 148 kilo altını ile mallarını hacizden kurtarmaya çalışıyor.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY