türk net en son haber 7 Eylül 2008Güncelleme: 07.09.2008 07:55 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ermenistan
Milli Takım ve Milli Maçlar
Tayyip Erdoğanın Sözleri
Aydın Doğan
Polemik
Şanlıurfa Haberleri
Deprem
Hülya Koçyiğit
Yerel Seçimler
Asıf Ali Zerdari
Add to Google

17 Nisan 2008 Perşembe 19:27 Politika

TBMM GENEL KURULUNDA GERGİNLİK

Kamer Genç, 'beni linç mi etmek istiyorsunuz; gelin edin' diye bağırdı

TBMM Genel Kurulunda, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti'li milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Genç'in üzerine yürüyen AK Parti'li milletvekillerini CHP ve MHP milletvekilleri araya girerek durdurdu. Tartışmalar, kuliste de devam etti.

Genel Kurulda Türkiye ile Katar Hükümeti Arasında Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı üzerinde söz alan Genç, AK Parti'nin Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetemeyeceğini ileri sürerek, ''Türkiye'deki soygun ortada. İşsizliğin boyutu ortada. Büyükşehir Belediye Başkanlarınız kamu kaynaklarını adaletsiz yönetiyor. 5.5 milyon YTL'lik lale getiriyor. Bunların ömrü 15 gün. Çankaya'ya çıkardığınız kişi, yeni uçaklar alarak bu ülkeyi yönetemez'' diye konuştu.

Genç'in bu sözlerine AK Parti'li milletvekilleri, ''Doğru konuş'' diye tepki gösterdiler. Konuşmasına devam eden Genç, kapatma davasının ardından AK Parti'nin, Avrupa'nın sevgilisi haline geldiğini ileri sürdü. AK Parti'li komisyon başkanının da Avrupa Birliğinden davanın kınanması yönünde talepte bulunduğunu savunan Genç, bu tavrın Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmadığını söyledi.

''Hükümet sıralarında bir kişinin dışında kimse bulunmuyor. Nerede bu Bakanlar Kurulu üyeleri? Tayyip gelsin karşımda konuşsun, Ben ona gerekli dersi veririm'' diyen Genç'e, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur, ''Provokatörlük yapma'' diye tepki gösterdi. AK Parti'li bazı milletvekilleri de sıra kapaklarına vurarak, Genç'i protesto etti.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in, ''Siz de herkese provokatör diyorsunuz'' sözleri üzerine, CHP'li milletvekilleri ile AK Parti'li Cumhur arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın uzaması üzerine Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi. Verilen arada AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Kamer Genç'in oturduğu sıraya giderek, ''Senin işin gücün provokatörlük. Sana ne oluyor. Yılların geçmiş, ama boş adamsın'' diye tepki gösterdi.

Bu sırada kalabalık arasında bulunan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Cumhur ve AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in, Kamer Genç'e yumruk atmaya çalıştığı görüldü. AK Parti'li milletvekilerinin bu girişimi, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak tarafından engellendi.

Bağımsız Tunceli Milletvekili Genç'in üzerine yürümek isteyen bazı AK Parti'li milletvekillerini, MHP, CHP ve diğer AK Parti'li diğer milletvekilleri önledi. Genel Kurulda arbedeye varan, itiş ve kakışlar ve küfürleşmeler yaşandı.

Bir grup CHP'li milletvekili Genç'in etrafını sararak, Genel Kurul Salonundan muhalefet kulisine çıkardı. AK Parti'li milletvekilleri ile Genç arasındaki tartışma kuliste de devam etti.
AK Parti'li milletvekillerinin muhalefet kulisinden ayrılmaları üzerine tartışma sona erdi. Genç, ''Linç etmek istiyorlarsa etsinler. Benim bir canım var'' diye konuştu.

Verilen aranın ardından, tasarının görüşmelerine devam edildi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan yaptığı konuşmada, Genç'e eleştiriler yöneltti.

Mecliste bulunmanın asgari ahlak şartlarına uymanın ve Meclisi yönetmenin, Atatürk'ün oturduğu kürsüde oturduğunu bilmek anlamına geldiğini belirten Doğan, ''Türkçe özürlü hatip çıkacak. Başbakan ve Cumhurbaşkanına hakaret edecek. Tek kelime konuyla ilgili konuşmayacak. Bazı siyasi parti grupları da mutlu olacak. Başkan müdahale etmeyecek, iki kez sözünü uzatacak. Bu, hoş, yakışık bir şey değil. Adam çıkmış, 'Tayyip gelse' diyor. Tayyip, çukurlarda değil, yükseklerde gezer'' dedi.

Doğan'ın bu sözlerine CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, ''Burası çukur mu?'' diye tepki gösterdi. Doğan da çukur değil, Meclis olduğunu ifade etti.

Tasarı üzerinde AK Parti Çorum milletvekili Agah Kafkas'ın konuşması sırasında CHP ve MHP'li milletvekilleri, Genel Kurul salonunu terk etti. AK Parti'li milletvekilleri ise bu sırada muhalefet milletvekillerini alkışladı.

DSP'li milletvekilleri ile BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise salonda kaldı.

İlgili Başlıklar:
Kamer Genç (38 haber)

Kaynak: AA





AK Parti'nin, 2004 yerel seçimlerinde CHP'ye kaptırdığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Bakanlığı için, Türk sinemasının yıldızı Hülya Koçyiğit'i düşündüğü dedikoduları gündeme bombo gibi düştü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ile bu akşam Dünya Kupası grup eleme maçı oynayacak A Milli Futbol Takımı kafilesini ziyaret etti.

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras Türkiye’nin Ermenistan ile oynayacağı maçı izlemek üzere dün Erivan’a gitti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti'nin 85 yıllık tarihinde Erivan'ı ziyaret eden en üst düzey Türk yetkilisi olacak.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam