türk net en son haber 7 Eylül 2008Güncelleme: 07.09.2008 12:44 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Genelkurmay Haberleri
İlker Başbuğ
Ermenistan
Abdullah Gül
Michael Phelps
Filistin
İsrail
Teknoloji
Google
İzmir
Add to Google

18 Nisan 2008 Cuma 12:31 Politika

Dün Kamer Genç tartaklandı; bugün komisyonda kavga çıktı; meclisteki polis tartaklandı... Bu olaylar için Köksal Toptan ne düşünüyor?

KÖKSAL TOPTAN DA KAMER GENÇ'İN AKP'LİLER TARAFINDAN TARTAKLANMASINDAN 'RAHATSIZ': İÇİMİZE SİNDİRMEK MÜMKÜN DEĞİL...

TOPTAN: ''TBMM'DEKİ OLAYLARI KESİNLİKLE ONAYLAMIYORUM''

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 23 Nisan resepsiyonu ile ilgili olarak ''Herkesin davetimize icabet etmesini gönülden istiyoruz'' dedi.

Toptan, Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen ''3. Genç Akademi Toplantısı''na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toptan, TBMM Genel Kurulu'nda Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'e yönelik ''şiddet eylemlerini nasıl değerlendirdiğinin'' sorulması üzerine, ''sadece Türkiye'de değil, başka ülkelerdeki parlamentolarda da zaman zaman tartışmalar yaşandığını'' ifade etti.

Bu tür tartışmaları olağan karşılamak gerektiğini belirten Toptan, şunları söyledi:

''Bunun fiili hale dönüşmesini onaylamak, insanın içine sindirmesi mümkün değil. Kürsüde konuşan arkadaşın sözleri güzel değildi, şık değildi. Ancak şık olmayan sözlere karşın ondan daha kötü bir karşılık vermek ve fiili harekette bulunmak milletvekillerimize yakışan bir hareket değil. Kesinlikle onaylamıyorum.''


Köksal Toptan, bir gazetecinin ''23 Nisan resepsiyonunu askerlerin bu yıl da boykot edeceği haberleri var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık Toptan, ''Boykot sözcüğü askerlere yakışmaz. Boykot etmezler'' dedi.

''Askerin bir takım hassasiyetleri olduğunu ve bunları bildiğini'' anlatan Toptan, ''Biz kendilerine, herkese davetiye gönderdik. Herkesin davetimize icabet etmesini gönülden istiyoruz. Bakalım, kim gelir. Hep beraber göreceğiz'' diye konuştu.

TBMM Başkanı Toptan, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi ile ilgili değişiklik teklifinin Meclis'teki seyrinin nasıl olacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, uzun zamandır gündemde olan bu konunun TBMM aşamasında da tartışılmasının doğal olduğunu ifade etti. Toptan, ''Türkiye tartışabildiğine göre, TBMM en doğru kararı verecektir. Güvenmek gerekir'' dedi.

Toptan, izin müessesesinin ''kovuşturma'' ya da ''soruşturma'' aşamasında kullanılması ile ilgili farkın hatırlatılması üzerine, ''kovuşturma'' ya da ''soruşturma'' aşamasında izin verilmesinin önemli bir fark olduğunu söyledi. Değişiklik teklifini görüşecek komisyonun bu işlerin uzmanı olarak bir değerlendirme yapacağını belirten Toptan, ''Eksiklik, tamamlanacak bir taraf varsa Genel Kurul'da düzeltilir. Hiç endişe edilmesin'' dedi.

İlgili Başlıklar:
Köksal Toptan (75 haber)
Kamer Genç (38 haber)
Meclis Kavgaları (8 haber)

Kaynak: AA





‘Almanya’daki Deniz Feneri yolsuzluğu iddianamesinde adının geçtiği’ haberlerine çok kızan Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan’a yüklendi.

AK Parti'nin, 2004 yerel seçimlerinde CHP'ye kaptırdığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Bakanlığı için, Türk sinemasının yıldızı Hülya Koçyiğit'i düşündüğü dedikoduları gündeme bombo gibi düştü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ile bu akşam Dünya Kupası grup eleme maçı oynayacak A Milli Futbol Takımı kafilesini ziyaret etti.

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras Türkiye’nin Ermenistan ile oynayacağı maçı izlemek üzere dün Erivan’a gitti.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam