|
|
18 Nisan 2008 Cuma 12:31
|
Politika
|
Dün Kamer Genç tartaklandı; bugün komisyonda kavga çıktı; meclisteki polis tartaklandı... Bu olaylar için Köksal Toptan ne düşünüyor?
KÖKSAL TOPTAN DA KAMER GENÇ'İN AKP'LİLER TARAFINDAN TARTAKLANMASINDAN 'RAHATSIZ': İÇİMİZE SİNDİRMEK MÜMKÜN DEĞİL...
TOPTAN: ''TBMM'DEKİ OLAYLARI KESİNLİKLE ONAYLAMIYORUM''
TBMM Başkanı Köksal Toptan, 23 Nisan resepsiyonu ile ilgili olarak ''Herkesin davetimize icabet etmesini gönülden istiyoruz'' dedi.
Toptan, Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen ''3. Genç Akademi Toplantısı''na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Toptan, TBMM Genel Kurulu'nda Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'e yönelik ''şiddet eylemlerini nasıl değerlendirdiğinin'' sorulması üzerine, ''sadece Türkiye'de değil, başka ülkelerdeki parlamentolarda da zaman zaman tartışmalar yaşandığını'' ifade etti.
Bu tür tartışmaları olağan karşılamak gerektiğini belirten Toptan, şunları söyledi:
''Bunun fiili hale dönüşmesini onaylamak, insanın içine sindirmesi mümkün değil. Kürsüde konuşan arkadaşın sözleri güzel değildi, şık değildi. Ancak şık olmayan sözlere karşın ondan daha kötü bir karşılık vermek ve fiili harekette bulunmak milletvekillerimize yakışan bir hareket değil. Kesinlikle onaylamıyorum.''
Köksal Toptan, bir gazetecinin ''23 Nisan resepsiyonunu askerlerin bu yıl da boykot edeceği haberleri var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık Toptan, ''Boykot sözcüğü askerlere yakışmaz. Boykot etmezler'' dedi.
''Askerin bir takım hassasiyetleri olduğunu ve bunları bildiğini'' anlatan Toptan, ''Biz kendilerine, herkese davetiye gönderdik. Herkesin davetimize icabet etmesini gönülden istiyoruz. Bakalım, kim gelir. Hep beraber göreceğiz'' diye konuştu.
TBMM Başkanı Toptan, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi ile ilgili değişiklik teklifinin Meclis'teki seyrinin nasıl olacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, uzun zamandır gündemde olan bu konunun TBMM aşamasında da tartışılmasının doğal olduğunu ifade etti. Toptan, ''Türkiye tartışabildiğine göre, TBMM en doğru kararı verecektir. Güvenmek gerekir'' dedi.
Toptan, izin müessesesinin ''kovuşturma'' ya da ''soruşturma'' aşamasında kullanılması ile ilgili farkın hatırlatılması üzerine, ''kovuşturma'' ya da ''soruşturma'' aşamasında izin verilmesinin önemli bir fark olduğunu söyledi. Değişiklik teklifini görüşecek komisyonun bu işlerin uzmanı olarak bir değerlendirme yapacağını belirten Toptan, ''Eksiklik, tamamlanacak bir taraf varsa Genel Kurul'da düzeltilir. Hiç endişe edilmesin'' dedi.
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, ''Seçim startını Hakkari'den veriyoruz'' dedi.
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ayağı uğurlu gelmediği için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bir daha Ardahan'a gelmemesini ve istifa etmesini istedi.
Otağtepe'deki evlerinde birçok kez Başbakan ağırlayan Canan Barlas, bunun da bir raconu olduğunu söylüyor. İşin en önemli noktası, başbakandan özel talepte bulunacak ya da onu kızdıracak insanları ort
EMİNE AYNA: Kürtler Müslümanlığı Erdoğan’dan öğrenmedi
DSP lideri Sezer: 'İnançlara saygılı laiklik' derken bize 'irticacı' diyenler şimdi çarşaftan medet umar hale geldi
Erdoğan video paylaşım sitesi Youtube’dan söz açılınca, "Ben giriyorum, siz de girin" dedi.
|