|
|
21 Nisan 2008 Pazartesi 08:29
|
Politika
|
301’e 23 Nisan rötarı...
TCK’NIN 301’nci maddesine yönelik düzenleme Meclis Adalet Komisyonu’nda değiştirilerek kabul edilirken, teklifin 23 Nisan törenleri nedeniyle bu hafta değil önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu gündemine geleceği belirtiliyor.
Meclis’in bu haftaki en önemli gündem maddesi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılacak törenler ile aynı gün akşam saatlerinde verilecek resepsiyon olacak.
Toptan’ın eşli davetine komutanların katılmayacağı belirtilirken, 23 Nisan’da gözler aynı zamanda Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün liderleri buluşturacak öğle yemeğinde olacak. TBMM’nin 88’inci açılış yıldönümü kutlama programı kapsamında Meclis Başkanı Köksal Toptan, akşam saatlerinde TBMM tören salonunda resepsiyon verecek.
BÜYÜKANIT VE BAYKAL YOK
Saat 19.30’da başlayacak resepsiyon için uzun bir aradan sonra eşli davet yapılırken, resepsiyona Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanlarının katılmayacağı belirtiliyor. Meclis’teki törenler ve resepsiyonun yanı sıra gözler Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün liderlere vereceği öğle yemeğinde de olacak. Söyleşi akışında planlanan öğle yemeğine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın dışındaki liderlerin katılması bekleniyor.
LİDERLER KONUŞACAK
ÖĞLEN saatlerinde Meclis Genel Kurulu’nda özel gündemle toplanılacak. Genel Kurul’da TBMM Başkanı Toptan ile Meclis’te grubu ve üyesi bulunan siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak. Toptan’ın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal, Devlet Bahçeli, DTP’li Ahmet Türk, DSP Milletvekili Hüseyin Pazarcı, BBP’li Muhsin Yazıcıoğılu ve ÖDP’li Ufuk Uras da konuşma yapacak.
‘Ahlakım konusunda Başbakan sicil amirim değil’
AK Parti'nin, 2004 yerel seçimlerinde CHP'ye kaptırdığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Bakanlığı için, Türk sinemasının yıldızı Hülya Koçyiğit'i düşündüğü dedikoduları gündeme bombo gibi düştü.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ile bu akşam Dünya Kupası grup eleme maçı oynayacak A Milli Futbol Takımı kafilesini ziyaret etti.
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras Türkiye’nin Ermenistan ile oynayacağı maçı izlemek üzere dün Erivan’a gitti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti'nin 85 yıllık tarihinde Erivan'ı ziyaret eden en üst düzey Türk yetkilisi olacak.
|