|
|
21 Nisan 2008 Pazartesi 10:31
|
Politika
|
Onur Öymen: Başörtüsü, Nazi gömleği gibi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, bir Amerikan gazetesine DEMEÇ verdi:
Hürriyet gazetesinin haberine göre Öymen, başörtüsünü Alman Nazilerinin kahverengi, İtalyan faşistlerinin kara gömleğiyle karşılaştırdı.
"Ilımlı İslam?" tabirine de tepki gösteren Öymen, "Ne demek ılımlı İslam? Light Coca Cola gibi veya yarım hamilelik gibi. Ya Kur'an'ın kurallarına günlük yaşamda, yargıda, eğitimde ve devlet yönetiminde uyarsın ya da uymazsın" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti'ye açılan kapatma davasının düşürülmesine dönük bir anayasa değişikliğine de destek vermeyeceklerini bildirdi.
|
Yorumlar |
|
vedat tunc
-
21.04.2008 12:52
|
|
Sayin Oymen verdigi demecte ya muslumansindir yada degil diyor. gunluk yasamda yargida egitimde uyamayinca musluman olunamiyor mu? bunu anlayamadim... Daha dogrusu anladigim gibi demedigini umuyorum.
|
|
HAKAN D
-
21.04.2008 10:44
|
|
O zaman Mustafa Kemal Atatürkün Annesi Zübeyde Hanım da mı Nazi gömleği giyiyordu.
|
Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, ülkede varolan gerginliğin sona erdirilmesi için yeni bir genel seçime ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ''Bana da yeniden siyaset gözüküyor.'' dedi.
Anayasa Mahkemesi'nde "flört fahişeliktir" savunması
Sürecin ''çok soğukkanlı ama gizli hiçbir nokta kalmayacak şekilde araştırma ve soruşturma yapılarak tamamlanması gerektiğini'' anlatan Yazıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
Başbakan Erdoğan, parti teşkilatına hitabında, Ayşe Arman’a röportajında “Ben işyerimde sakallı, bıyıklı çalıştırmam” diyen işadamı Rahmi Koç’a isim vermeden çıkıştı:
KAPATMA, İDAM CEZASINA DENK DÜŞMEKTEDİR
Erdoğan, Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği'nin TOBB Üniversitesi'nde düzenlediği 'Liderlik Eğitim Programı'na katılarak çocuklara 'liderlik' dersi verdi.
|