|
|
26 Nisan 2008 Cumartesi 14:43
|
Politika
|
Emine Ayna'nın dediği: AK PARTİ VE CHP'DE KADIN MİLLETVEKİLİ SAYISININ ARTMASI, KÜRT KADINLARI SAYESİNDEDİR
DTP EŞ BAŞKANI EMİNE AYNA'DAN AÇIKLAMALAR
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı Emine Ayna, erkeklerin siyasetin merkezinde olduğu için dünyanın ve Türkiye'nin bu duruma geldiğini ifade ederek, AK Parti ve CHP'de kadın vekillerin sayısının artmasının nedeninin Kürt kadınları olduğunu söyledi.
DTP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından "Politik Alanda Kazanmayı Bilmeden Hiçbir Kazanım Kalıcı Olamaz" konulu konferans düzenlendi. DTP İl binasında yapılan konferansa, DTP milletvekilleri Emine Ayna, Ayla Akat Ata, Gültan Kışanak, Pervin Buldan ve çok sayıda DTP'li kadın katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan DTP Eş Başkanı Emine Ayna, siyasette kadının yer almasının çok önemli olduğunu belirterek, "Kendi yaşamamızla ilgili kararları vermesi gereken biz kadınlarız. Eğer öyleyse siyasetin içerisinde yer almak zorundayız. Bugün dünya ve Türkiye bu noktaya geldiyse, erkeklerin siyasetin merkezinde yer almasından dolayıdır. Siyaseti şekillendiren düşünce erkek zihniyeti olduğu için dünya ve Türkiye bu durumdadır. Bizim Meclis'teki kadın oranına dönük bir eleştirimiz vardı. Türkiye tarihindeki meclislere göre kadın sayısının yükseldiğini söylüyoruz. Ama burada özellikle birşeyin vurgusunu yapmak istiyorum. Bu yükselişin nedeni Kürt kadınlarıdır. Kürt kadınları siyasette bir nesne değil, bir öznedir. Hem sokakta hem meydanlarda hem partisinde, hem derneğinde özgürlük mücadelesi yürütüyor. Her yerde var olduğu için, ben varım dediği için Meclis'e de gümbür gümbür geleceği anlaşıldığı için diğer siyasi partilerin de dikkat etmek zorunda kaldığı bir husus olmuştur. Bugün CHP ve AK Parti'de eskiye oranla daha fazla kadın milletvekili varsa, Kürt kadınları sayesindedir" dedi.
Konferans daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|