Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 4 Aralık 2008Güncelleme: 04.12.2008 00:01 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Çalışan Dünyası
Polis Emniyet Haberleri
Trafik Kazaları
Zorlu Grubu
Vestel
Yerel Seçimler
İzmir
Efes Pilsen Bira
Turizm
Öğretmenlerle İlgili Haberler
Add to Google
28 Nisan 2008 Pazartesi 14:11 Politika

Bu fotoğraf için Cumhurbaşkanı Gül'den özür diledi

Manşetten yapılan hatanın özrü gazetenin 26. sayfasında böyle yer aldı

"Hürriyet'te önceki gün yayınlanan Anayasa Mahkemesi'nin 46. kuruluş yıldönümü törenine ilişkin fotoğraf altında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç kürsüden dönerken nezaketen ayağa kalkıp tebrik ettiği belirtilmişti.

Hürriyet, dün Anayasa Mahkemesi'nin 46. kuruluş yıldönümü törenine ait fotoğrafla ilgili özür diledi.

Gül ve Erdoğan, Kılıç kürsüden dönerken tebrik etmek üzere değil, törenden ayrılırken ve dalaşmak üzere ayağa kalkmışlar, bu sırada tebrik de etmişlerdir. Bu hatayı düzeltir ve okurlarımızdan özür dileriz."

Hürriyet gazetesi, birinci sayfasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü törenlerinden ayrılırken çekilmiş bir fotoğrafı kullandı. Ancak fotoğraf, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı konuşmasının ardından ayağa kalkarak yerine oturmasını izlediği şeklinde okuyuculara sunuldu.

Anayasa Mahkemesi gündeminde bulunan AK Parti kapatma davasını da hatırlatarak, Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç'ın kürsüden yerine dönerken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'büyük bir nezaketle' kendisini ayakta karşıladığı iddia edildi. 'Protokol değil nezaket' başlığı altında verilen haberde, ayağa kalkma anının törenin bitiminde yaşandığı ayrıntısı yer almadı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın konuşmasını yerinden izleyen Gül'ün törenin bittiğinin ilan edilmesinin ardından gitmek için ayağa kalktığını, söz konusu fotoğrafın da bu anı yansıttığını aktardı. Fotoğrafta, Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Kurmay Albay Metin Özbek de, törenden ayrılmak için hareket eden Cumhurbaşkanı Gül'ün elindeki kâğıdı alırken görülüyor.

Her zamanki uygulama

Radikal Gazetesi ise Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarının hemen arkalarında yargıçların önünde oturmasını eleştirdi. Oysa aynı uygulama Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığı, Mesut Yılmaz ve Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde yapılmıştı.

İlgili Başlıklar:
Hürriyet Gazetesi (52 haber)
Abdullah Gül (537 haber)






Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Deniz Feneri ve diğer kamu yararına çalışan derneklerin incelenmesi ve denetlenmesi için talimat verdiği şeklindeki haberler yalanlandı.

Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AKP'den istifa etti.

AKP il binasında düzenlenen törende konuşan Alibeyoğlu, 'Çıraklık ve kalfalık dönemi bitti artık sıra ustalıkta' dedi.

Baykal'ın 'Alacağım kardeşim' diyerek 'tek partili dönem eleştirisi' yapması CHP'yi böldü. Arat, Baykal'ın sözlerinin partide 'Redd-i miras' olarak algılandığını söyledi.

AKP Adana Milletvekili Fırat, 'seçim bölgesinin belediye başkanı Aytaç Durak'ın temayül yoklamasına kabul etmemesini yadırgadığını' söyledi.

CHP'de, Hac şakasıyla halkın tepkisini çeken Önder Sav'ın bulunduğu Genel Sekreterlik makamının güçlü dönemi sona eriyor.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam