|
|
28 Nisan 2008 Pazartesi 17:23
|
Politika
|
EKONOMİK OLARAK EN YARALILAR, KÖYLÜLER... Köylü, başbakan ve bakanlarıyla meydanlarda 'dişe diş' didişiyor...
Denizli'de başbakan, bir köylü kendisine laf atınca, sessiz kaldı ama korumaları o köylüyü uzaklaştırdı...
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep gezisi sırasında, köylülerden Mustafa Yılmaz'ın ilginç sorusuyla karşılaştı. Yılmaz, "AKP ülkeyi neden kaosa sokuyor? Atatürk ilkeleriyle, Cumhuriyet'le niçin uğraşıyor?" diye sordu.
Bunun üzerine, bazı köylüler Mustafa Yılmaz'ı susturmaya çalıştı. Ancak Bakan Şimşek, bu girişimi engelledi ve Mustafa Yılmaz'ı yanına çağırarak bir süre konuştu.
KÜLAHIMA ANLAT BAŞBAKAN
Denizli'de de; Başbakan Erdoğan konuşma yaparken, enflasyonun tek haneli rakamlara indirildiğini, ekonominin iyileşip büyüdüğünü söyleyince kalabalıktaki bir çiftçi, “Sayın Başbakan, sayın Başbakan! Mazot kaç lira oldu? Ben çiftçiyim, yağ bile alamıyoruz. Sen bunları benim külahıma anlat” diye bağırdı.
Korumalar, kimliği açıklanmayan ve çiftçi olduğu belirtilen bu kişiye, susması için ikazda bulundu. Protestocu çiftçi bağırmayı sürdürünce korumalar önce elleriyle ağzını kapadı sonra da apar topar alandan uzaklaştırdı.
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|