Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 05:08 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
29 Nisan 2008 Salı 14:11 Politika

Devlet Bahçeli: 301. MADDEYİ REFERANDUMA GÖTÜRELİM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mecliste görüşülecek olan TCK'nın 301. maddesinde yapılacak değişikliklerle ilgili olarak, ''Referandum'' önerisinde bulundu.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, ''Türklük değerlerine ve şerefli Türk tarihine hakaret edilmesini isteyip istemediğini ve 301. maddede yapmaya çalıştığınız değişikliği içine sindirip sindirmediğini büyük Türk milletine soralım'' dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, TCK'nın 301. maddesinde yapılması öngörülen değişiklik teklifinin, partilerinin muhalefetine rağmen, sayısal çoğunluğa sahip AKP tarafından Meclis Genel Kuruluna getirildiğini söyledi.

MHP'nin bu konudaki düşüncesi ve duruşunun belli olduğunu belirten Bahçeli, Meclisten çıkacak olumsuz neticenin vebali ve sorumlusunun, ''Tarihi yanlışa imza atanlar ve destek verenlerin'' olacağını bildirdi.

Devlet Bahçeli, ''Bu mihraklar, eminim ki o talihsiz günden sonra, telafi için yapacakları nafile hamlelerle bile Türk milletinin vicdanında asla aklanamayacaklardır. Bu kapsamda olmak üzere, aylardır dile getirdiğimiz görüşlerimizi, henüz çok geç olmadan iktidar partisi milletvekillerinde bir uyanışa ve kıpırdanmaya vesile olacağı umuduyla kez daha tekrarlamak istiyorum'' diye konuştu.

Milletvekillerinin, Türklüğün ve Türk devletinin şeref ve haysiyetini koruyacak ve kollayacak olan kişiler olduğunu vurgulayan Bahçeli, tavır, tutum ve duruşlarıyla Türklüğe zarar verecek olan bütün gelişmeleri önlemek, caydırmanın bu büyük millete aidiyet duyan herkesin hem görevi, hem de ödevi olduğunu ifade etti.

Devlet Bahçeli, ''Bunun yanı sıra, Türklüğün mukaddesatına ve Cumhuriyetimizin değerlerine ve kurumlarına yönelecek hakaretlerin, cürümlerin ve saldırıların önünü açacak, bunu bir fırsat olarak görecek mihrakları cesaretlendirecek adımların atılmasına engel olmak da her Türkün vazgeçilmez namus borcudur'' dedi.

Değiştirilmeye çalışılan 301. maddenin koruduğu kavramların da AK Parti'nin değerler sistemi içinde bir önem ve ağırlık taşımadığının yaşanan gelişmelerden anlaşıldığını dile getiren Devlet Bahçeli, ''Bu itibarla, bugün 301. madde değişikliği olarak karşımıza çıkan sorunun öncelikli kaynağı olarak yabancı dayatmaların yanı sıra, Başbakan Erdoğan'ın sakat ve çürük millet algısı ve bu zihniyetin düştüğü kimlik kargaşası yer almaktadır. Başbakan Erdoğan ve AKP yönetimi Türk milletine yönelik bu özürlü yaklaşımlarıyla; Türkiye üzerinde emelleri olan bütün çevrelerin, en büyük cesaret kaynağı ve dayatma paketlerini sunacakları vazgeçilmez odak haline gelmiştir'' dedi.

Bahçeli, 301'in yasalaşması halinde, TBMM'deki AK Parti çoğunluğunun AB'nin dayatmalarını karşılamak için sipariş kanun hazırlayan bir mekanizma haline geleceğini savundu.

Konuşmasında, ''Buradan Sayın Başbakan'a seslenmek ve bir öneride bulunmak istiyorum'' diyen Bahçeli "Sayın Başbakan, eğer cesaret sahibi iseniz ve milletin iradesine gerçek anlamda inanıyorsanız, halk oylamasına ilişkin bir yasal düzenlemeyi Meclis olarak yapalım. Türklük değerlerine ve şerefli Türk tarihine hakaret edilmesini isteyip istemediğini ve 301. maddede yapmaya çalıştığınız değişikliği içine sindirip sindirmediğini büyük Türk milletine soralım" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çalışanların 1 Mayısı kutlama talebinin polemik konusu yapılmasını da eleştirerek, ''Beklentimiz, bir çatışmaya neden olmadan Taksim Meydanında toplantı ısrarının günümüzün hassasiyeti de dikkate alınarak önümüzdeki yıllara ertelenmesidir'' dedi.

İlgili Başlıklar:
Devlet Bahçeli (223 haber)
TCK 301inci Madde Tartışmaları (73 haber)

Kaynak: AA





CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.

Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.

'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...

CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.

Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam