|
|
03 Mayıs 2008 Cumartesi 15:35
|
Politika
|
Baykal'dan sonra CHP'nin en iktidar sahibi adamı, o... Önder Sav, YENİDEN GENEL SEKRETER
CHP'nin 26-27 Nisanda yapılan 32. Olağan Kurultayı'nda oluşan Parti Meclisi'nin (PM) ilk toplantısı sona erdi.
Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında parti genel merkezinde yapılan toplantıda Merkez Yönetim Kurulu'nun 20 üyesi belirlendi.
Toplantıda, 80 PM üyesinin tamamının oyunu alan Önder Sav, Genel Sekreterliğe yeniden seçildi. Daha önce genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Mustafa Özyürek de 75 oy alarak Genel Saymanlığa getirildi.
MYK'ya bu dönemde 11 yeni isim girdi; geçen dönem Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) bulunan Sinan Yerlikaya ve Şerif Ertuğrul ise yer almadı.
CHP MYK, şu isimlerden oluştu:
Yılmaz Ateş, Suat Binici, Mesut Değer, Algan Hacaloğlu, Ali Kılıç, Onur Öymen, Sırrı Özbek, Mehmet Ali Özpolat, Faik Öztrak, Mustafa Özyürek, Önder Sav, Savcı Sayan, Cevdet Selvi, Fatma Nur Serter, Mehmet Sevigen, Mehmet Ali Susam, Bihlun Tamaylıgil, Erdoğan Toprak, Fevzi Topuz, M. Rıza Yalçınkaya.
Alınan bilgiye göre, Genel Başkan Deniz Baykal, toplantıda yaptığı konuşmada, geçen dönem PM'de görev yapanlara teşekkür etti.
CHP'nin ''Türkiye'ye karşı tarihi sorumlulukları bulunduğunu'' ifade eden Baykal, ''partinin oy oranının ötesinde toplumdaki etkinliğine'' dikkati çekti.
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|