türk net en son haber 5 Eylül 2008Güncelleme: 05.09.2008 12:01 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Osman Pamukoğlu
Siyasi partiler
Şafak Sezer
Cem Özer
Beyaz Eşya Pazarı
Arçelik
Bakanlar ve Bakanlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Add to Google

06 Mayıs 2008 Salı 14:06 Politika

Abdullah Gül'ün oğlunun PATRONU, Babacan ailesi çıktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün 14.5 yaşındaki oğlu Mehmet Emre Gül 'ün 24 günlük sigortalılık girişinin yapıldığı şirketin Dışişleri Bakanı Ali Babacan' ın ailesine ait Ali Babacan Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olduğu ortaya çıktı.

Küçük Gül, 24 günlük sigortalılığı sayesinde, erken emeklilik hakkı kazandı ve emekli olduktan sonra çalışması durumunda maaşındaki kesintiden kurtulmuş oldu.

Emeklilik yaşı ve emeklilikte alınacak ücreti belirleyen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, 17 Nisan 2008 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yasa yürürlüğe girmeden önce (30 Nisan) sigorta girişi yapılanlar ile yürürlük tarihinden sonra sigortalı olacaklar arasında çok ciddi kayıplar yaşanacaktı. Çocuklarına bir günlük de olsa sigortalılık girişi yaptırabilmek için anne ve babalar arayışa yöneldi. Çünkü 30 Nisan 2008'e kadar sigorta girişi yapılanlar, emekli olurlarken yüzde 20 daha fazla emekli aylığı alacak, emekli olduktan sonra başka işte çalıştıklarında emekli aylıkları kesilmeyecekti.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Gül'ün küçük oğlu Mehmet Emre Gül de 14 yaş 7 ay 24 günlükken "0601200622215" sigorta sicil numarasıyla sigortalı oldu. Böylece AKP'nin yasalaştırdığı düzenlemenin "mağduru" olmaktan kurtuldu. İşe giriş tarihi kayıtlara 1 Temmuz 2006 olarak geçen Emre Gül'ün 21 günlük çalışmasının prime esas kazancı 371 YTL olarak kayıtlara yansıdı. Ağustos ayında da 3 günlük çalışması karşılığında Gül adına 53 YTL kazanç beyan edildi.

Soslu mısır ticareti

Gül, 3 Ağustos 2007 tarihinde ise işten çıktı. Böylece Dışkapı Sigorta Müdürlüğü'ne tabi Emre Gül, toplam 24 gün sigortalı olarak çalışarak ilerki yıllarda erken emeklilik hakkı kazandı, yüksek emeklilik aylığı kazancını ve emekli olduktan sonra çalışması durumunda maaşının kesilmesini de önlemiş oldu.

Mehmet Emre Gül'ün sigortalı olarak çalıştığı görünen işyerinin Ali Babacan Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olduğu ortaya çıktı. Babacanların sahibi olduğu şirkette, Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Babacan da bir dönem yüzde 45 paya sahipti. Babacan milletvekili olduktan bir süre sonra payını ailesine devrederek şirketle organik bağını kopardı.

Emre Gül, 7 Kasım 2006 tarihinde Adresime Gelsin Bilişim Teknolojisi ve Ticaret Limited Şirketini kurmuştu. Şirketin sermayesi 15 bin YTL idi. Emre Gül, ayrıca bardakta soslu mısır ticaretine de girmişti.

İlgili Başlıklar:
Ali Babacan (53 haber)
Abdullah Gül (520 haber)






Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi Antalya'da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uzun sürenin ardından denize girdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi Antalya'da sabah erken saatlerde denizde yüzdü.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam