|
|
08 Mayıs 2008 Perşembe 10:14
|
Politika
|
Ön savunma için ek süre istememiş ve savunma yerine 'bizim kendimizi savunmaya ihtiyacımız yok' yanıtı vermişlerdi...
ESAS SAVUNMA İÇİN DE EK SÜRE İSTEMEYECEKLERMİŞ... TAYYİP ERDOĞAN ÖYLE DİYOR:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hakkında açılan kapatma davasında esas hakkındaki savunma için de Anayasa Mahkemesi'nden ek süre istemeyeceklerini açıkladı.
Partisi hakkında açılan kapatma davasına karşı yol haritasını belirlemek üzere milletvekilleriyle gruplar halinde görüşmeler yapan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin kapatılmayacağının mesajını verdi. Erdoğan, milletvekillerinin 'Parti kapatmalarını zorlaştıran Anayasa değişikliği yapalım' önerisine karşılık da, "Anayasa değişiklikleri için şu an uygun ortam bulunmuyor. Günü, vakti geldiğinde atılacak her adım atılır" değerlendirmesini yapan Erdoğan, belirsizliği ortadan kaldırmak için ön savunmada olduğu gibi esas hakkındaki savunmada da Anayasa Mahkemesi'nden ek süre istemeyeceklerini açıkladı.
TESEV yemeğine de değinen Erdoğan, yazılmamak şartıyla yapılan sohbetin eklemeler ve çıkarmalar yapılarak basına yansıtıldığını söyledi. "Yol haritasını milletvekillerimizle belirleyeceğiz" diyen Erdoğan, vekillere şu mesajları verdi:
"Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Biz yol arkadaşıyız. Aramıza fitne sokmak isteyenler olabilir, ama asla bunlara fırsat vermeyelim."
Rahşan Ecevit, DSP'yi merkez sağa açmayı planlıyor. Ancak Zeki Sezer, bu açılıma DİRENİYOR. Parti içi çatışma büyüyor: Partinin yönetimi ile partinin vekilleri KARŞI KARŞIYA
İşe alacağı adamları seçerken kullandığı bazı kriterleri anlatan Rahmi Koç’a Başbakan Erdoğan hayli sert laflarla saldırdı, diyor SERDAR TURGUT Akşam gazetesindeki köşesinde ve şöyle DEVAM ediyor:
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Demokrasilerde hiçbir iktidar ebedi değildir. Yeni bir değişim döneminin eşiğindeyiz'' dedi.
AKP’nin sözlü savunmasını sunan Çiçek mahkeme heyetine Mesut Yılmaz’ın bir sözünü örnek gösterirken ‘merhum başbakanlarımızdan birinin dediği gibi’ ifadesini kullandı. Yılmaz, ‘devletçi zihniyetin mil
Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın ölüm haberini alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile birlikte hemen Bodrum’a gitti.
Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, ülkede varolan gerginliğin sona erdirilmesi için yeni bir genel seçime ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ''Bana da yeniden siyaset gözüküyor.'' dedi.
|