Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 01:13 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
15 Mayıs 2008 Perşembe 10:19 Politika

Smokinde siyah saten papyon takmak şarttır: Abdullah Gül ise gümüş renkli, cafcaflı bir papyonu tercih etti

BU İŞLERDEN İYİ ANLAYAN BİR İSİM, KILIK KIYAFET ANALİZİ YAPIYOR:

Milliyet gazetesinde MELİS ALPHAN yazıyor:

Her daim smokine direnen AKP’liler Kraliçe onuruna verilen yemekte de takım elbiseden vazgeçmedi. Başbakan Erdoğan favorisi olan çizgili kravatlarından birini taktı. Bari düz renk kravat seçseydi...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise şeytanın bacağını kırıp ilk kez bu “elit tekdüze” kıyafeti üzerine geçirdi. Fakat bir falsosu oldu. Smokinde siyah saten papyon takmak şarttır. Gül ise gümüş renkli, cafcaflı bir papyonu tercih etti. Belki Hayrünnisa Hanım’ın elbisesiyle uyum sağlasın diye gümüşi bir papyonda karar kıldı ama bunun ne yeriydi ne de zamanı. Sözkonusu olan, yüksek protokolün katıldığı bir davet. Yaratıcılığa ne lüzum var?

Ufuk Güldemir eski yazılarından birinde şöyle diyor:

“Smokinde yaratıcı olamazsınız, böyle bir hakkı kimse vermez size. Yapacağınız her ‘şahsi dokunuş’ sizi o elit ve sıkıcı tekdüzeliğin ruhundan uzaklaştırıp kaş kaldırılan ‘bilmiyor çocuk’ konumuna sokar.”

Güldemir’e hak vermemek elde değil. Yine de bu ilk deneme, çok yüklenmeyelim Gül’e. Öğrenecek bu işleri. Genelde etek-ceket takımlarla gördüğümüz Hayrünnisa hanımın elbisesi ise türbanı bir kenara koyarsak fena değildi.

Elbiseye dikkatli baktığınızda ve türban ile uzantısı kumaşı attığınızda göreceksiniz ki aslında elbise dekolte. Belli ki Dilek Hanif klasik tasarımlarından birini yapıp o bölümü elbiseye eklemiş. Hatta türbanın rengi o kadar açık bir gülkurusu ki uzaktan bakıldığında Hayrünnisa Hanım’ın boynunun açık olduğu illüzyonunu yaratıyor.

KRALİÇE HAKKINDA

Yerine göre giyinmenin uzmanı Kraliçe 2. Elizabeth normalde hep rengârenk kıyafetlerle gezse de bu kez uçaktan siyah tayyörle indi. Matem rengi siyahı tercih etmesinin nedeni Anıtkabir ziyareti olmalı. Genelde renkli giyiniyor çünkü böylece uzaktan da rahatlıkla seçilebiliyor. Nitekim burada da tayyör siyah olmasına rağmen kenarları ve şapkasının süsleri parlak yeşildi.

Moda ikonu olmadı ama

Kraliçe’nin çok belirgin bir tarzı var. Muhafazakâr ama yerli yerinde. Genellikle pastel renkli ve kontrast renk dikişli hafif anvelop palto, diz altı elbise giyiyor ve broş takıyor. Bu yaz aylarında etek-ceket takım halini alıyor.

Dün giydiği beyaz ceket buna örnek. Kraliçe hiçbir zaman Prenses Diana gibi bir moda ikonu olmadı ama bu onun zaman zaman en iyi giyinen kadın listelerine girmesini engellemedi.
Geçtiğimiz yıl moda dünyasının İncil’i sayılan Vogue dergisi onu Kate Moss, Claudia Schiffer ve Naomi Campbell gibi süpermodellerle aynı gruba dahil etti.

Kraliçe’nin ülke ziyaretlerindeki kıyafetlerinde o ülkelere has özellikler bulmak mümkün. Örneğin Japonya’daysa kiraz çiçeği, Kanada’daysa akçaağaç yaprağı desenli kıyafetler giyen Kraliçe’nin Çankaya Köşkü’ndeki elbisesinin üzerinde üzüm salkımları dikkat çekti. Anadolu kökenli bir sembol olan üzüm salkımı Hititlerin ve Friglerin bereket tanrıçası olan Kibele’nin göğüsleriyle özdeşleşiyor. Kraliçe dersine bu kez de iyi çalışmış.

Çanta şifreleri

Şapkası ve çantası Kraliçe’nin vazgeçilmez aksesuvarları. Şapkaları, yüzü her açıdan görülebilecek şekilde tasarlanıyor.

Kraliçe sarayda bir odadan diğerine geçerken bile çantasını yanından ayırmıyor. Çantasında ne mi taşıyor? Liste epey uzun: Tarak, mendil, uğur getirdiğine inandığı ve çoğu çocuklarının hediyesi olan minyatür köpek, at, eyer, kamçı gibi objeler, aile fotoğrafları, nane şekeri, köpeğine verdiği çikolatalar, gazetelerden kesilmiş bulmacalar, 60 yıl önce eşinin ona hediye ettiği metal makyaj çantası ve küçük bir fotoğraf makinesi.

Ama çantanın esas özelliği Kraliçe’nin onu yardımcılarıyla iletişim kurmak için kullanması. Kraliçe çantasını masaya koyduktan beş dakika sonra yemek bitiyor; biri onu sohbetiyle esir alırsa çantayı kolunun altına koyup “Haydi gidelim” demek istiyor; çantasını yere koyarsa sohbeti iç açıcı bulmadığının ve tek isteğinin oradan uzaklaşmak olduğunun sinyalini veriyor. Ancak, çantası sol dirseğinde sallanıyorsa halinden memnun olduğu anlaşılıyor.

İlgili Başlıklar:
Abdullah Gül (539 haber)
Kılık Kıyafet Kültürü (5 haber)






CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.

Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.

'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...

CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.

Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam