|
|
16 Mayıs 2008 Cuma 10:32
|
Politika
|
MEĞER: Kraliçeyi Kayseri'ye götürmek istiyorlarmış, bakmışlar, fazla torpil gibi olacak BURSA'YA karar vermişler
VAHAP MUNYAR, HÜRRİYET GAZETESİNDEKİ KÖŞESİNDE KRALİÇE'NİN GEZİ PROGRAMI HAKKINDA BİR BİLİNMEYENİ YAZIYOR:
vmunyar@hurriyet.com.tr
Kayseri’ye fazla torpil olmasın diye Kraliçe’yi Bursa’ya götürmüşler
İNGİLTERE Kraliçesi 2. Elizabeth’in gelişinden önceki Bursa kaynaklı haberler şöyleydi: "İngiltere Kraliçesi, Bursa’ya ’girişimci kadınlar’ için geliyor..."
Bu haberlerle meraklandım. İngiltere Kraliçesi Ankara ve İstanbul’un dışında neden Bursa’yı seçmişti? "Girişimci Türk kadınları" neden ilgisini çekmişti?
Sorumun yanıtı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez’in de bulunduğu yemek masasında geldi.
Bursa’da ünlü modacılar Cemil İpekçi, Bahar Korçan ve Dilek Hanif’le tanışan Kraliçe, Londra’da ödül verdiği Rıfat Özbek’i de hatırladı: "Türk tasarımcıları çok başarılı. Kendilerini dikkatle izliyorum."
Kraliçe TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş’tan "Türk kadın girişimcilerin başarılarını" dinleyince etkilendi: "Türk kadın girişimcilerin farklı sektörlerde öne çıkması çok önemli."
Türkiye’deki başarılı kadın yöneticilere örnek olarak da Kraliçe’ye iki İngiliz şirketini yönetenler anlatıldı. Bunlardan biri HSBC Türkiye’nin Genel Müdürü Piraye Antika, diğeri de Shell Türkiye Genel Müdürü Canan Ediboğlu’ydu.
Tüm bunlar arasında masada, "Kraliçe’yi Bursa’ya çeken neydi?" sorusu ortaya atıldı. Buna yanıt, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’den çıktı.
Hayrünnisa Gül’ün anlattığına göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere Kraliçesi’nin Türkiye programı kesinleşince, Ankara ve İstanbul’un dışında Anadolu’dan bir de kendi memleketi Kayseri’yi görmesi gerektiğini düşündü.
Derken Abdullah Gül, önümüzdeki hafta resmi davetle Türkiye’ye gelecek Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer için de bir Kayseri programı planladıklarını hatırladı. Bir hafta arayla Türkiye’ye gelen iki önemli konuğu Kayseri’ye de yönlendirmek, "aşırı torpil" gibi algılanabileceği endişesi Gül’u duraksattı.
Duruma bakıldı. Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer’in Türkiye ziyareti, İngiltere Kraliçesi’nden önce netleşmiş, Kayseri gezisi o programa konulmuştu. Bunun üzerine Kraliçe Elizabeth için Kayseri yerine Bursa programı planlandı.
Böylece Bursa’nın kısmetine Kraliçe çıktı... Bursa, Kraliçe sayesinde adını İngiltere’de etkili şekilde duyurma fırsatı yakaladı...
GÖKÇEK, 'PARTİM BENİ ADAY GÖSTERSİN, DÖRDÜNCÜ KEZ ANKARA'YI ALAYIM' DEDİ: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Murat Karayalçın'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağın
HAMDOLSUN BİZE NASİP OLDU diyen Tayyip Erdoğan yeni MEDENİYET tarifini de böyle yaptı: Yol demek, medeniyet demektir
VE ELEŞTİRİLERDEN ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI YAŞAR BÜYÜKANIT DA NASİBİNİ ALDI
MHP, GÖREVDEKİ BİR GENELKURMAY BAŞKANI TARAFINDAN İLK KEZ ZİYARET EDİLİYOR
ANKARA 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’a ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarının “kaydın gerçekliği tespit edilmeden” yayınlayan Kanal 7 televizyonunu kusurlu buldu.
Manisa'da halka hitap eden CHP Genel Başkanı Baykal, şikayet ettikleri halde yine de AKP'ye oy verildiği imasında bulunarak böyle dedi...
|