|
|
20 Mayıs 2008 Salı 14:16
|
Politika
|
DTP'li Sırrı Sakık, Fatih Terim'e yanıt verdi: '550'yi halk seçti, seni kim seçti?'
Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Milli Takım'ın Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşı yine tartışma yarattı.
Gerginliğin ikinci perdesi, Terim'in Habertürk'teki Basın Kulübü'nde maaşını eleştiren vekillere "Bazılarını tenzih ediyorum ama onlardan 550 tane var benden 1 tane" demesiyle açıldı.
Terim, vekilleri kızdıran şu sözleri söyledi:
'DEVLETTEN ALMIYORUM'
"Konuyu Meclis kürsüsünde söyleyen var. Federasyon özerk. Kazandığı paradan maaş dağıtıyor. Ben devletten maaş almıyorum ama o alıyor. Benim Ankara'da milletvekili evim yok, kendi evim var. Milli Teknik Direktörü'nün maaşının gündeme gelmesi abesle iştigaldir."
'SORUNUM TERİM DEĞİL'
Fatih Terim'in bu sözleri, maaş konusunu daha önce Meclis gündemine taşıyan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ı kızdırdı. "Maaşını devletten almıyor da nereden alıyor. Federasyon başka devletin mi?" diyen Sakık, şöyle devam etti:
"Biz halkın oyuyla geldik, sözleşme ile değil. Teknik direktörlerin nasıl geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu kulüplerde nasıl yol yöntem izlendiğini biliyoruz. Bize ahlak dersi veremez. Amacımız gelir eşitsizliğine dikkat çekmekti. Sorunumuz Terim değil, çok da tanımayız. Onun gibi sırtını birilerine dayayarak gelen yüzlerce insan var. Biz sistemi eleştiriyoruz. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı da bir tane. Onların kaç katı maaş alıyor? ( kanald haber)
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|