|
|
23 Mayıs 2008 Cuma 07:23
|
Politika
|
Tayyip Erdoğan için güneş gözlüğü, ‘şimdilik’ günlük hayatın bir parçası haline geldi
10 GÜN BÖYLE
Pazar günü Eskişehir dönüşü gözünde bir rahatsızlık oluşan Erdoğan, ertesi gün yapılan 19 Mayıs törenlerine katılamadı. Her salı yapılan partisinin grup toplantısını da bu yüzden iptal eden Erdoğan, hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmelerini bile evinden takip etti.
2 HASTANEYE GİTTİ
Aynı akşam MESA Hastanesi’ne giderek kontrolden geçen Başbakan Erdoğan, mesaisine çarşamba günü başlayabildi. Günün sonunda da İstanbul’a giden Erdoğan, Dünya Göz Hastanesi’nde profesörlere muayene oldu. Doktorlar kendisine, ışıktan ve tozdan korunması için numaralı güneş gözlüğü
tavsiye etti.
İşte bu tavsiye üzerine Erdoğan, Bvlgari güneş gözlüğü kullanmaya başladı. Günboyu gözlüklü olarak mesai yapan Erdoğan, İstanbul gezisi yapan Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’le bile gözlüklü olarak görüştü. Çırağan Sarayı’ndaki 5 dakikalık görüşmede Erdoğan gözlüğünü çıkarmadı.
FORUMDA YOKTU
Başbakan Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Türk-Avusturya İş Konseyi tarafından Çırağan Sarayı’nda düzenlenen “Türk-Avusturya Ekonomi Forumu”na da katılamadı. Erdoğan’ın konuşma metni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından okundu.
CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.
Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.
'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...
CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.
Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.
Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:
|