Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 02:30 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
28 Mayıs 2008 Çarşamba 09:00 Politika

CHP, şaşkın: Bolu valisiyle CHP genel merkezinde yapılan konuşma nasıl olur da VAKİT'te aynen yayınlanır?

Konuşmanın dinci gazetede kelimesi kelimesine yayımlanması üzerine CHP’de ’böcek’ araması yapıldı. Ancak dinleme cihazına rastlanmadı.

Hürriyet gazetesi Okan KONURALP imzalı haberi manşetine taşıdı:

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile Genel Merkez’deki makamında yaptığı baş başa konuşmanın ’devlet içinde örgütlenmiş bir şebeke tarafından dinlenerek dinci bir gazeteye servis yapıldığını’ iddia etti.

Konuşmanın dinci gazetede kelimesi kelimesine yayımlanması üzerine CHP’de ’böcek’ araması yapıldı. Ancak dinleme cihazına rastlanmadı. Dinlemenin dışarıdan düzenekle yapılabileceğine dikkat çeken Sav, gelişmeleri şöyle anlattı:

23 Mayıs, saat 10.00

Geçen yıl yaptığım ziyaret sırasında tanıştığım Bolu Valisi Ali Serindağ’ı 27 Nisan’da merkez valiliğine atanınca telefonla arayarak teselli ettim. Bu telefon görüşmesi sırasında kahve davetinde de bulundum. Serindağ, bu davete 23 Mayıs cuma günü karşılık verdi. Genel merkezdeki makam odamda başbaşa görüştük. Saat 10.00’da başlayan sohbet, yaklaşık bir saat sürdü. Serindağ, daha sonra odamdan ayrıldı.

Görüşmenin tutanağı

3 gün sonra da Vali Serindağ ile yaptığım konuşma dinci bir gazetede tutanak halinde çıktı. Haberi ’Sanki CHP Valisi’ başlığıyla yayınladılar. Vali Serindağ beni arayarak, kendisinin de bu gazetenin muhabirleri olduğunu söyleyen kişiler tarafından pazar günü arandığını, görüşmeyle ilgili sorular sorulduğunu anlattı.

Devlet içinde şebeke

Bu görüşmeyi devlet içinde örgütlenmiş bir şebeke dinleyerek dinci bir gazeteye servis yaptı. CHP Genel Sekreteri’ni dinleme cüret ve ahlaksızlığını göstermeleri ibret vericidir. Devletin hangi birimi bu kadar pervasız olabilir? Bu dinlemenin, bir süredir dinci basın organlarında hakkımda sürdürülen kampanyanın bir uzantısı olma ihtimali var.

Paksüt olayı gibi

Bu konuşmanın hangi teknik kullanılarak elde edildiğini bilmem olanaksız. Oda ya içeriye yerleştirilmiş bir cihazla dinlendi ya da Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt olayındaki gibi uzaktan bir yerden, genel merkez civarındaki bir yerden teknoloji kullanılarak dinlendi. Ancak önemli olan ne şekilde dinlenildiği ve konuşmanın içeriği değildir.

Açıklayın ya da istifa edin

Demokrasinin bütün kurallarıyla işlediğini iddia edenler, CHP Genel Sekreteri’nin odasının dinlenmesi ayıbı altında ezilmeye mahkûmdurlar. İktidar, CHP’yi tatmin edici ve ikna edici bir açıklama yapmak zorundadır. Ya da Başbakan ve İçişleri Bakanı istifa etmelidir. CHP olarak, bu konuyu gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Meclis denetimine de getireceğiz.

Şerefsizlik ve ahlaksızlık

Bizi dinleyenlerin basında çok da dile getirildiği gibi Fethullah Gülen’le ya da bir başka tarikat örgütlenmesine bağlı olup olmadıklarıyla ilgili bir isimlendirme yapmam çok zor. Ancak kim olursa olsun, yaptıkları büyük bir şerefsizlik ve ahlaksızlıktır.

Kabak gibi ortaya düştüler

Osman Paksüt olayında olduğu gibi Türkiye’de kimi mevki sahipleri ya da izlenmesinde yarar umulan kişiler, adım adım takip ediliyor, izleniyor. Kimi rastlantıyla ortaya çıkıyor, kimi bizim olayımızda olduğu gibi kabak gibi ortaya düşüyor. Kabak yarılmış ve çekirdekleri görülmüştür.

Konuşmak istemedi

VALİ Ali Serindağ Sav’ın iddialarıyla ilgili konuşmak istemedi. Serindağ sorulara, "İzin verirseniz bir şey söylemek istemiyorum, bu konuya girmek istemiyorum" karşılığını verdi. Serindağ halen merkez valisi olarak görev yapıyor.

Sav ne zamandır dinleniyor

SAV’ın ismi, 17 Mayıs’ta Ankara-Elmadağ ilçe örgütündeki ’hac’ değerlendirmesiyle gündeme geldi. Sav, kimin tarafından kayda alındığı bilinmeyen video görüntüsüne göre, hacca gitmesi konusunda yardımcı olmasını isteyen CHP’li Mustafa Ünal’a "Boş ver! Araplara para kaptırma" sözleriyle cevap vermişti. Basına yansıyan bu görüşmenin ardından, Sav’ın 23 Mayıs’ta Vali Serindağ’la yaptığı özel görüşmenin de basına yansıması "Ne zamandır dinleniyor?" sorusunu gündeme getirdi.

2 aydır takip ediyorlar demişti

ANAYASA Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, 13 Mayıs’ta Ankara Tenis Kulübü önünde gördüğü Doblo marka araçla dinlendiği ve izlendiği şüphesiyle Ankara Emniyet Müdürü’ne başvurmuştu. Paksüt, aracın Emniyet’e ait olduğu ortaya çıktıktan sonra da "Benimki kuru bir şüphe değil. Yaklaşık 2 aydır benzer araçlarla takip ediliyorum" demişti. Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt ise olayı "Lojmanlardan çıkışımızın hemen ardından arkamızda siyah Doblo marka araç belirdi. Hızını da bize göre ayarlıyordu. Araç peşimizden geldi. Otomobilde makyajımla ilgilendim. Ancak eşim, deneyimli olduğu için farkına varmıştı. Tenis Kulübü’ne yaklaştıkça şüphesi arttı" diye anlatmıştı.

Demokrasi ayıbı

CHP Genel Sekteri Önder Sav, dinlenildiğine yönelik iddiasını Genel Başkan Deniz Baykal’la da paylaştı. Kurmayının değerlendirmesini dikkatle dinleyen Baykal "Dinleme hangi yöntemle yapılmış olursa olsun, bu büyük bir demokrasi ayıbıdır. Özel hayata acımasız bir müdahaledir. Parti olarak gereği neyse yapacağız" dedi. Baykal dünkü grup konuşmasında ise şunları söyledi: "ABD’de Watergate skandalı yaşandı. Rakip siyasileri Nixon iktidarı dinletti. Telekulak yaptı. Bu ortaya çıkınca ABD sistemi el koydu ve Nixon Cumhurbaşkanlığı’ndan alındı. Fransa’da Cumhurbaşkanı yargılandı. Bizde yargılama olabiliyor mu? 13 yolsuzluk dosyası var Başbakan hakkında. Yargılanıyor mu?"

İlgili Başlıklar:
Vakit Gazetesi (33 haber)
CHP (443 haber)
Önder Sav (61 haber)






CHP Sultanbeyli İlçe Merkezi'nde düzenlenen törende, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İl Başkanı Gürsel Tekin, Bedir'in adaylığını birlikte açıkladı.

Fransa Ulaştırma Bakanı Domini Qei Bussereau, konuşma yapmak için kürsüye doğru ilerlerken merdivenlere takılarak yere düştü.

'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da olacak' denilirken Gül'den şaşırtan bir açıklama geldi: 'KARAR VERMEDİM'...

CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e cevap vererek, 'Umuyorum uygar bir ortamda Melih Bey ile biraya gelir ve tartışırız' dedi.

Eski DEP'li Zana'yı 10 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, seçme-seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Usta yazar Yaşar Kemal, Cumhurbaşkanı Gül'den aldığı ödülün ardından bir teşekkür konuşması yapıyor. İşte o konuşmadan notlar:

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam