Nethaber Haber Key Odemeleri

Key Odemeleri, Keyodemeleri

türk net en son haber 22 Ağustos 2008Güncelleme: 22.08.2008 00:09 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Rus Turistler
Hırsızlık Haberleri
Terör
İnternet Cafeler
İnternet Suçları
İnternet
Kate Moss
Intel
Bilgisayar Üreticileri
Kayseri Haberleri
Add to Google

03 Haziran 2008 Salı 16:19 Politika

Deniz Baykal: Ali Babacan'ı İÇİME SİNDİREMİYORUM

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türkiye'nin bakanlarının, dışarıda ülkeye hakaret etmelerini, saygısızlık yapmalarını içine sindiremediğini'' söyledi.

Baykal, partisinin TBMM grubunda, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Brüksel'de yaptığı ''Türkiye'de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor'' şeklindeki sözlerini eleştirdi.

''Ülkesini sahiplenmek, savunmak, haksızlıklar karşısında ülkesinin hakkını dünyaya kabul ettirmekle yükümlü olan bir Dışişleri Bakanı, işini bırakıp, onlar bir söylüyorsa, iki söyleyerek, kendi ülkesine haksızlık yapma yarışı içinde yer alabilir mi?'' diye soran Baykal, Türkiye'nin sahipsiz olduğu ve gözden çıkarıldığının ortaya çıktığını savundu.

Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülünü alırken, ''Yalnız ve güzel ülkem'' sözüne işaret eden Baykal, ''Anlaşılıyor ki çok doğru söylemiş, öylesine yalnızız ki bakanlar bizzat bizi yalnız bırakmışlar'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın da konuyu sahiplendiğini, bunun, AK Parti'nin iç çekirdeğinin temel anlayışı olduğunu savunan Baykal, Erdoğan'ın ''AK Parti, ortalama Türk'ün partisidir'' dediğini anımsattı.

''Ortalama Türk vatandaşının, Türkiye'de İslamiyetin baskı altında olduğu kanaati mi var?'' sorusunu yönelten Baykal, ''Başbakan, kendi kafasındaki, iç dünyasındaki zihniyeti, modeli, Türkiye'ye dayatmaya çalışıyor. 'Laikliği milletimiz benimsemiştir' diyordu, laikliği benimsemişse, bu tartışma nereden çıkıyor? Laikliği benimsemiş de benimsememiş de birileri var, o birileri de maalesef en tehlikeli yerlerde bulunuyorlar, sorun da oradan kaynaklı'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçiminden önce bir CHP milletvekiline, oyunu etkilemek üzere rüşvet teklif edildiğinin geçen hafta mahkeme kararıyla kesinlik kazandığını belirten Baykal, ''Rüşvetin belgesi mi olunur deniliyordu, rüşvetin ilamı çıkmıştır'' dedi.

Baykal, Türkiye'nin çok önemli bir tarihi süreçten geçtiğini belirterek, bugün içinde bulunulan tartışmaların, Türkiye'nin yakın geleceğini etkileyeceğini, ''içinde bulunulan şartların gerektirdiğinin ötesinde bir psikolojik gerilimin siyasi hayata yön verdiğini'' ileri sürdü.

Baykal, ''öyle anlaşılıyor ki iktidarın içinde bulunduğu tedirginlikler, sıkıntılar, kaygılar, karamsarlıklar bu üslup bozukluğunun altında yatan temel nedendir. Bunu anlayışla karşılamaya çalışıyoruz. Buna aynı yaklaşım içinde cevap vermemeye gayret ediyoruz. Dikkatimizi ülkemizin temel sorunlarından uzaklaştırmamaya çaba sarf ediyoruz'' diye konuştu.

Konuşmasında ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Baykal, olumsuz gidişin devam ettiğini, bu alanda umut verici bir gösterge olmadığını savundu.

Mayıs ayına ilişkin tablonun umutsuzluğu artıran bir şekilde geliştiğini ifade eden Baykal, ''bugün akşama doğru enflasyonla ilgili rakamlar açıklanacak. Öyle gözüküyor ki bu akşam eğer TÜİK bir büyük atraksiyon, bir büyük cambazlık yapmazsa Türkiye'de enflasyonun çift rakamlı bir düzeye girdiği, her iki ölçü bakımından da hem TÜFE bakımından hem üretici fiyatları bakımından çift rakamlı bir enflasyon noktasına geldiği ortaya çıkacaktır'' diye konuştu.

İlgili Başlıklar:
Deniz Baykal (438 haber)
Ali Babacan (53 haber)

Kaynak: AA




Yorumlar
Mehmet ÖRNEK - 03.06.2008 17:01
sizin içinize ne siniyor sayın baykal siz dedikodularla ülke gündemini meşgul etmeye çalışın :))))

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında İstanbul'da yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

CHP, fındık taban fiyatının bir an önce açıklanmasını ve fiyatın da 5,7 YTL’nin altında olmamasını istedi.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın başkanlığında çalışmalarını tamamlayan CHP MYK'da 4 komisyon kuruldu ve yerel seçimlerle ilgili olarak görev dağılımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Erbakan'ın kayıp trilyon davasından aldığı ev hapsi cezasını affetmesini 'çifte standart' diye yorumlamak Cumhurbaşkanlığını yıpratma amacı taşıyormuş.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında İstanbul'da toplandı.

DTP, Türkiye'nin madalya beklediği sporcuların başarısızlık sebeplerinin araştırılması ve gerekli politikaların oluşturulması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY