|
|
11 Haziran 2008 Çarşamba 05:51
|
Politika
|
AKP Grup Başkanvekili DSP’li milletvekillerini ‘asalak’ olmakla suçlayınca, KAVGA ÇIKTI
Kavga çıkartan sözler şöyleydi: “Seçilememişsiniz, gelmişsiniz. Bir partinin sırtına binmişsiniz. Konuşma hakkı elde edemediniz. Siz kendi başınıza bir şey yapamaz mısınız? Asalak olmak zorunda mısınız?”
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, DSP’li milletvekillerini ‘asalak’ olmakla suçlayınca, DSP’liler de aynı şekilde karşılık verdi ve ortalık bir anda karıştı
TBMM Genel Kurul’u dün yine karıştı. Kürsüye gelen DSP’li Tayfun İçli, Meclis’in görevinin yargı organlarını güçlendirmek olduğunu söyleyince, sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Anayasa Mahkemesi’nin bizlerin özgür iradesine vurduğu gemi, bir milletvekilinin burada savunmasını utançla izledim” diye konuştu. Daha sonra sözü DSP’ye getiren Elitaş “Seçilememişsiniz, gelmişsiniz. Bir partinin sırtına binmişsiniz. Konuşma hakkı elde edemediniz. Siz kendi başınıza bir şey yapamaz mısınız? Asalak olmak zorunda mısınız?” dedi.
Bunun üzerine İçli ayağa kalkıp itiraz ederken, AKP sıralarından “otur yerine” şeklinde tepkiler geldi. DSP’li Recai Birgün’ün AKP’lilere “Asalaklar” diyerek seslenmesi üzerine ortalık yine karıştı. DSP’lilere doğru koşan AKP’li Mehmet Daniş zor teskin edildi. Daha sonra, Meclis Başkanvekili’nin uyarısına rağmen Elitaş “Asalak” sözünü geri almadı.
‘BEN KORKMAM’ DEDİ
DSP’li Tayfun İçli, “Ben milletvekiliyim. Bana böyle hakaret edemezsiniz. Beni böyle korkutamazsınız. Ben tek başıma yeterim, sizden mi korkacağım” dedi. Çıkan kavgayı DTP’li milletvekilleri ayırdı.
ZAFER Bayramı nedeniyle bu akşam Gazi Orduevi’nde verilecek resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşsiz davet edildi.
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
DP lideri Soylu’nun partinin geçmiş hesaplarını inceleme altına almasına tepki gösteren Ağar “Dil uzatanın dilini keserim” dedi. AMA:
Genelkurmay Başkanlığı devir teslim töreninde kapıda kalan CHP Lideri Baykal da Org. Büyükanıt'a, 'Ben de üzüldüm. Herşeye rağmen ben de özür dilerim' diye cevap verdi.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da DTP'lilere DAVETİYE YOK...
|