|
|
27 Haziran 2008 Cuma 02:46
|
Politika
|
Anayasa Mahkemesi SOSYAL GÜVENLİK REFORM paketini de ESASTAN GÖRÜŞME kararı aldı: Bu demektir ki, İPTAL OLABİLİR
Anayasa Mahkemesi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemlerini esastan görüşecek.
CHP, söz konusu kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.
Yüksek Mahkeme, bugünkü toplantıda, dava ile ilgili ilk incelemesini yaptı. Başvuruda bir eksiklik saptamayan Anayasa Mahkemesi, davayı esastan görüşmeye karar verdi.
Anayasa Mahkemesi, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun sözleşmeli öğretmen istihdamını öngören hükmünün iptal istemiyle açılan davanın da ilk incelemesini tamamladı.
Yüksek Mahkeme, Danıştay 12. Dairesi'nin, 657 sayılı Kanun'un ''istihdam şekilleri'' başlıklı 4. maddesinin (B) bendine 5473 sayılı Yasayla eklenen ''Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde öğretmenlerin; ...'' bölümünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu önümüzdeki günlerde esastan görüşecek.
‘Almanya’daki Deniz Feneri yolsuzluğu iddianamesinde adının geçtiği’ haberlerine çok kızan Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan’a yüklendi.
‘Ahlakım konusunda Başbakan sicil amirim değil’
AK Parti'nin, 2004 yerel seçimlerinde CHP'ye kaptırdığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Bakanlığı için, Türk sinemasının yıldızı Hülya Koçyiğit'i düşündüğü dedikoduları gündeme bombo gibi düştü.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ile bu akşam Dünya Kupası grup eleme maçı oynayacak A Milli Futbol Takımı kafilesini ziyaret etti.
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras Türkiye’nin Ermenistan ile oynayacağı maçı izlemek üzere dün Erivan’a gitti.
|