|
|
30 Haziran 2008 Pazartesi 10:24
|
Politika
|
Önder Sav'ın telefonunu kapatmayı unuttuğu, bu sayede de DİNLENDİĞİ ortaya çıktı ama... Meclis yarın bu DİNLEMEYİ konuşacak
OLAYI KESİNLEŞTİRMEK İÇİN ÖNDER SAV'IN DİNLENMESİ KONUSU BİR MECLİS ARAŞTIRMASI KONUSU OLACAK
CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında ''telekulak'' iddiaları ile ilgili verdiği soruşturma önergesi, yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddialarının ardından, Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile 56 milletvekilinin, Erdoğan ve Atalay hakkında Meclis soruşturması açılması için verdiği önerge, Genel Kurulda ele alınacak.
Meclis soruşturması açılıp açılmayacağına ilişkin görüşmelerde, önerge sahipleri adına bir milletvekili, şahısları adına 3 milletvekilinin ardından İçişleri Bakanı Atalay konuşacak. Görüşmelerin ardından Meclis soruşturması açılıp açılmaması hakkında Genel Kurulda gizli oylama yapılacak.
Önergede, ''Anayasa ve ulusal üstü insan hakları belgelerinde güvence altına alınan özel hayatın gizliliği ve korunmasına ilişkin hakların, yoğun ve keyfi şekilde ihlal edilmesine göz yumduğu, Emniyet güçleri içinde özel birimler eliyle yasal olmayan dinleme yapılmasının zeminini oluşturduğu ve himaye ettiği, bu eylemleriyle TCK'nın 257. maddesince görevi kötüye kullandığı'' gerekçesiyle Erdoğan ve Atalay hakkında Meclis Soruşması açılması istenmişti.
Otağtepe'deki evlerinde birçok kez Başbakan ağırlayan Canan Barlas, bunun da bir raconu olduğunu söylüyor. İşin en önemli noktası, başbakandan özel talepte bulunacak ya da onu kızdıracak insanları ort
EMİNE AYNA: Kürtler Müslümanlığı Erdoğan’dan öğrenmedi
DSP lideri Sezer: 'İnançlara saygılı laiklik' derken bize 'irticacı' diyenler şimdi çarşaftan medet umar hale geldi
Erdoğan video paylaşım sitesi Youtube’dan söz açılınca, "Ben giriyorum, siz de girin" dedi.
DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un terör örgütü elebaşı Öcalan'ın cezaevi koşullarıyla ilgili hazırladığı soru önergesi, içtüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle iade edildi.
NTV’de yayınlanan ‘Haydi Gel Bizimle Ol’ programında, CHP’nin çarşaflı kadınları partiye üye yapması tartışma yarattı. Programa Pınar Kür’ün sözleri damgasını vurdu.
|