|
|
03 Temmuz 2008 Perşembe 15:06
|
Politika
|
Çalışma Bakanı: 'BUNDAN SONRA PRİM AFFI YOK'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, prim borçlarının yapılandırılması ile ilgili bundan sonra bir erteleme ya da affın söz konusu olmadığını bildirdi.
Bakan Çelik düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 50 milyon vatandaşı ilgilendiren sağlık karnesi uygulamasının kaldırıldığını, PTT ile yapılan anlaşma çerçevesinde emekli aylıkları, yaşlı ve özürlü aylıkları, geçici iş görmezlik ödemeleri kuyruklarına büyük ölçüde son verildiğini kaydederek, oluşturulan elektronik bilgi paylaşım sistemi sayesinde kurumlar arası ''gel-gitler'' ve kuyrukların ortadan kaldırıldığını bildirdi.
Çelik, 27 Mayısta yürürlüğe giren SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili yasal düzenlemeye vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi.
Düzenlemeyle ile peşin ödemelerde prim borçlarına ilişkin ceza ve faizin yüzde 85'inin, 12 aya kadar taksitlendirmelerde yüzde 55'inin ve 24 aya kadar taksitlendirmelerde de yüzde 30'unun silindiğini belirten Çelik, uygulamanın 28 Temmuzda sona ereceğini ve bundan sonra bir erteleme ya da affın söz konusu olmadığını kaydetti.
Bu yapılandırmayla prim borcu olmayan işverenlere 5 puan prim indirimi getirildiğini, çiftçi ve esnafın geliriyle orantılı olmayan prim borçlarıyla karşı karşıya bırakan Bağ-Kur basamak prim sisteminin kaldırıldığını anlatan Çelik, Sosyal Güvenlik Reformu ile primlerin cari ay takibine geçileceğini söyledi.
‘Almanya’daki Deniz Feneri yolsuzluğu iddianamesinde adının geçtiği’ haberlerine çok kızan Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan’a yüklendi.
‘Ahlakım konusunda Başbakan sicil amirim değil’
AK Parti'nin, 2004 yerel seçimlerinde CHP'ye kaptırdığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Bakanlığı için, Türk sinemasının yıldızı Hülya Koçyiğit'i düşündüğü dedikoduları gündeme bombo gibi düştü.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ile bu akşam Dünya Kupası grup eleme maçı oynayacak A Milli Futbol Takımı kafilesini ziyaret etti.
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras Türkiye’nin Ermenistan ile oynayacağı maçı izlemek üzere dün Erivan’a gitti.
|