|
|
03 Temmuz 2008 Perşembe 15:53
|
Politika
|
Rahşan Ecevit Zeki Sezer'i istifa ettirmeyi denedi ama olmadı... SEZER: İSTİFA ETMEDİM
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Sayın Rahşan Ecevit'in o açıklamasından anlaşılan 'Zeki Sezer istifa etti' sözü külliyen yanlıştır. Hiçbir şekilde istifa etmedim, bunu ima dahi etmedim'' dedi.
Sezer, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugün Rahşan Ecevit'in yaptığı açıklamadaki bir cümlenin ''yanlış anlaşıldığını'' ifade etti.
Sezer, şöyle konuştu:
''Benim istifa ettiğimle ilgili bazı yorumlar, basınımızda bazı değerlendirmeler, televizyonlarımızda da alt yazılar geçti. Bu kesinlikle doğru değildir. Ben siyasete hizmet için girdim. 20 yıldır siyasetin her kademesinde görev yaptıktan sonra bugün genel başkanlık görevini sürdüren bir kişiyim. Bütün zorlukları, sıkıntıları aşarak buraya geldim. Zorluklar olacak, aşmak görevimiz, kararlıyız, aşacağız.
Sayın Rahşan Ecevit'in o açıklamasından anlaşılan 'Zeki Sezer istifa etti' sözü külliyen yanlıştır. Hiçbir şekilde istifa etmedim, bunu ima dahi etmedim. Ancak, siyasette bir istifa mekanizması olduğunu bilirim, o istifa başarısızlık sonucunda olmalı, eğer Türkiye'de siyaset görevini doğru yapacaksa.''
Almanya'da duruşmaları devam eden Deniz Feneri yolsuzluğu davasının iddianamesiyli ilgili haberlerin Doğan Grubu'nda yer alması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdırmayı sürdürüyor.
CHP, MHP, DTP ve DSP'li yöneticiler Erdoğan'ı eleştirdi: Şantajvari davranışlar Başbakan'a yakışmaz
Tayyip Erdoğan, "Bugün Türkiye, özellikle dünya ilişkilerinde korku refleksiyle hareket eden bir Türkiye değildir" vurgulamasıyla, Türkiye'nin artık gündem belirleyen bir ülke durumuna geldiğini belir
‘Almanya’daki Deniz Feneri yolsuzluğu iddianamesinde adının geçtiği’ haberlerine çok kızan Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan’a yüklendi.
‘Ahlakım konusunda Başbakan sicil amirim değil’
AK Parti'nin, 2004 yerel seçimlerinde CHP'ye kaptırdığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Bakanlığı için, Türk sinemasının yıldızı Hülya Koçyiğit'i düşündüğü dedikoduları gündeme bombo gibi düştü.
|