türk net en son haber 8 Eylül 2008Güncelleme: 08.09.2008 19:01 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Aydın Doğan
Polemik
Tecavüz Vakaları
Taciz
Cep Telefonu
İnternet Cafeler
Mahkeme Kararları
Cem Uzan
Cinayet
Servet Çetin
Add to Google

11 Temmuz 2008 Cuma 07:13 Politika

CHP, 'Adalet bakanlığı, çek elini hakim ve savcıların bilgisayar sisteminden' dedi

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP), Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) devredilmesini istedi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Ergenekon soruşturmasını, “İktidarın eliyle büyüttüğü, özenle beslediği, konuşmayı, yürümeyi öğrettiği bebeğe” benzeterek, soruşturmayla ilgili iddiaların son bulması için, Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP), Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) devredilmesini istedi.

Soruşturmanın, psikolojik savaş taktikleriyle basından, sivil topluma, siyasi partilerden, emekli askerlere kadar geniş bir kesimi içine alacak şekilde genişletildiğini ifade eden Okay, “Ergenekon örgütü, Ümraniye soruşturmasından türetildi ve kamuoyu bu konuyu, gelişmeleri siyasi iktidardan öğrendi” dedi. İlk açıklamanın, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’den, “Ümraniye soruşturmasına dikkat edin, o iş çok büyüyecek” şeklinde geldiğini belirten Okay, sonraki aşamalarda Başbakan Erdoğan’ın, “sazı eline alıp”, bilgilendirme görevini üstlendiğini savundu.

Okay, Erdoğan’ın tamamen olayların içinde olduğunu, yargıyı yönlendirme, basın organları eliyle kamuoyunu şekillendirme işlerini yürüttüğünü ileri sürerek, şöyle devam etti:

“UYAP’ın, merkezi Adalet Bakanlığı olan dev veri tabanı, fiziki anlamda yürütmeye bağlı. UYAP’a girmeden hiçbir soruşturma açılamaz. Adalet Bakanlığı şalteri kapattığında, Türkiye’de 3. erk olan yargı tamamen durur. İyiniyet olsa, sistem HSYK’ya bağlı işletilirdi.”

İlgili Başlıklar:
Adalet Bakanlığı (35 haber)
CHP (424 haber)






DİSK Genel Başkanı Çelebi, Başbakan Erdoğan’ın, Aydın Doğan’ı Deniz Feneri davası ile ilgili haberler nedeniyle ağır dille eleştirmesine tepki gösterdi.

TGC: 'Türkiye, çok partili döneme geçildiği günden bu yana çok seslilik ve ifade özgürlüğü konusunda en bunalımlı süreci yaşamaktadır'...

Basın Konseyi Başkanı Ekşi, 'Doğan Medya Grubunu hedef alan suçlamaların medyaya dönük yeni ve kısıtlayıcı politikaların habercisi olabileceğini gördüklerini' öne sürdü.

Babacan, Dışişleri Bakanlığı bürokratlarıyla birlikte DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i ziyaret ederek, Türkiye'nin Ulusal Program taslağını anlattı.

İP, Almanya'da süren Deniz Feneri Derneği davası nedeniyle Başbakan Erdoğan ve RTÜK Başkanı Akman hakkında suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam