|
|
22 Ağustos 2008 Cuma 01:47
|
Politika
|
Yaşar, Yaşar'a karşı... Yaşar Nuri Öztürk hakkındaki 'YASAK AŞK' iddiası Yaşar Okuyan'ı isyan ettirdi
HYP Genel Başkan vekili Yaşar Okuyan, başkanlığını Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün yaptığı HYP'den 'YAŞAR HOCA BARDAĞI TAŞIRDI' diyerek istifa etti.
HYP Genel Başkan vekili Yaşar Okuyan, başkanlığını Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün yaptığı Halkın Yükselişi Partisi’nden(HYP) istifa etti. İstifa dilekçesini HYP Genel Merkezi’ne gönderdiğini açıklayan Okuyan, kendisiyle birlikte HYP Merkez Yürütme Kurulu asil ve yedek üyelerinin yarısından fazlasının da önümüzdeki günlerde istifalarını sunacaklarını söyledi.
Okuyan, istifa dilekçesine ‘Gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum’ yazdığını söyledi. Okuyan, Yaşar Nuri Öztürk ile ilgili kamuoyuna yansıyan olayların ‘hoş’ olmadığını belirterek, “Ben, iddiaların doğru olmadığını düşünmek istiyorum. Ama, bir yorum getirmem siyaseten bana uygun düşmez. Bardağı taşıran son damla olarak düşünülebilir istifamda” diye konuştu.
YENİ BİR OLUŞUM İÇİN ÇALIŞACAK
Okuyan, istifa etmesi sürecini şöyle anlattı:
“Hür Parti ile HYP arasında 1-2 Aralık 2007 tarihinde 2 gün süren toplantılarımız oldu. Toplantılarda imza altına aldığımız bir protokol vardı. Bu protokolü 2 Ocak 2008 tarihinde kamuoyuna Yaşar beyin imzası ile deklare ettik. HYP ile Hür Parti’nin birleşmesinin, yeni bir oluşum için ilk adım olduğunu açıkladık. Yeni bir oluşum için, ister bu zeminde ister bir başka zeminde partilerimizi ve şahıslarımızı aşarak yeni bir oluşuma imkan vermek üzere bu adımı attığımızı deklere ettik. Daha sonra pek çok parti ve siyasi grupla temaslarda bulunduk.
Gelinen noktada, sayın Öztürk’ün imzasını bir tarafa koyduğunu gördük. ‘O günün şartları öyleydi, bugünün şartları böyledir’ sözleri ve yeni oluşuma karşı bir tutum sergilemesi üzerine son yapılan MYK toplantısında da bu konuyu gündeme getirdik. Fakat, bir ilerleme sağlanmadığını gördüğümüz için de HYP'den istifa etmeyi gerekli gördük. MYK'nin yarısından fazlasının istifa edeceğini düşünüyorum. Yeni oluşumla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Yeni bir parti ve yeni bir oluşum için çalışmaları devam ettireceğiz.”
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, DTP'nin terör örgütü PKK ile arasına mesafe koyması gerektiğini söyledi.
CHP ve DSP, seçmen listelerinin askı ve itiraz süresinin uzatılması istemiyle Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurdu.
CHP'nin Ankara adayı Murat Karayalçın, 'Melih Gökçek’in gideceğini hem de tıpış tıpış gideceğini söylüyorum' dedi.
Rahşan Ecevit, dün ağır bir açıklama yapmıştı. DSP bugün Rahşan Hanım'a bir cevap verdi.
Sebebi, Gül'ü Diyarbakır'a göndermeyen kulak rahatsızlığı...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partisinin Mansur Yavaş'ı aday gösterdiğini anımsatarak dedi bunu.
|