|
|
12 Eylül 2008 Cuma 08:19
|
Politika
|
BAKALIM YEREL SEÇİMLERDE AKP'NİN OY ORANINI DÜŞÜREBİLECEKLER Mİ? MHP, Tayyip Erdoğan'a YÜKLENMEYE DEVAM ediyor: Başbakan korkudan ıslık çalıyor
SORULARI ŞÖYLE: "Siz Başbakan değil de ihalelerin trafiğini ayarlayan ‘baş istasyon mu’ oldunuz, yoksa Deli Dumrul mu?"
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki Deniz Feneri davasıyla ortaya çıkan yolsuzlukların üzerine gitmesi gerekirken olayları çarpıttığını savundu.
Başbakan'ın kendisine ve partisine uzanan izlerin üstünü örtmek için korkudan karanlıkta ıslık çaldığını söyleyen Vural, "Siz Başbakan değil de ihalelerin trafiğini ayarlayan ‘baş istasyon mu’ oldunuz, yoksa Deli Dumrul mu?" diye sordu. WDR televizyonunun, Mayıs 2004'te toplanan paraların AKP’ye aktarıldığına dair haber yaptığını anlatan Vural, bu konuyla ilgili olarak İsviçre’den 2005’te gönderilen 14 klasörlük belgenin de Adalet Bakanlığı’nda olduğunu, ancak tercüme ettirilmediğini söyledi.
Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, üniversitedeki öğretim üyeliği görevinden istifa etti.
İstanbul Valisi Muammer Güler AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önündeki patlamada yaralanan 10 kişiden 4'ünün ameliyata alındığını, 3'ünün ise tedavilerinin ayakta yapıldığını bildirdi.
Biri Çanakkale İl Emniyet Müdürü; diğeri Kara Yolları Genel Müdür Yardımcısı
Erdoğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın AKP'den istifasını da yorumladı. Erdoğan, '2004'de kendisi aday olmak istedi.. Hayırlısı olsun' dedi.
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara'da artık değişim ve yeni vizyona ihtiyaç olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti’den “300 partili ile temayül yoklaması yaptıktan sonra adaylık konusunu değerlendireceğiz” açıklaması nedeniyle istifa etti.
|