|
|
18 Kasım 2008 Salı 09:12
|
Politika
|
CHP'li Ağyüz: 'Milletvekilleri de krizi hissetsin, maaş yarıya düşsün'
CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, milletvekillerinin ekonomik krizi halkla birlikte hissedebilmesi için maaşlarının yarı yarıya azaltılmasını teklif etti.
Ağyüz'ün önerisine milletvekillerinden farklı tepkiler geldi. AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, milletvekili maaşıyla geçinen biri olduğunu belirterek, "O arkadaş maaşını dağıtmak istiyorsa, yarısını değil tamamını dağıtabilir. O arkadaşın durumu herhalde çok iyi." yorumunu yaptı. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, önerinin ekonomik krizin önlenmesine bir katkı sağlamayacağını ifade ederken, CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, "Bence çok spekülatif bir yaklaşım. Oportünistçe bir yorum." dedi. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ise destek verdi. Milletvekillerinin halkla her şeyi paylaşması gerektiğini söyleyen Birdal, "Küresel mali kirizin ekonomik ve sosyal hayatımıza gerçekten etkileri neyse, bunu paylaşmak gerekiyor." diye konuştu.
CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.
AKP'li Öz, kayısının faydalarını anlatırken 'cinsel gücü artırır' ifadesini söyleyemedi. Utanarak gülen Öz, 'Fındığın bilinen özellikleri kayısı için de geçerlidir' diyerek konuyu geçiştirdi.
Anayasa değişikliğinin, ciddi, köklü, yeni bir yaklaşımı gerektirdiğini vurgulayan Baykal, anayasanın, herhangi bir siyasi partinin özel meselesi değil, Türkiye'nin işi olduğunu söyledi.
CHP'li Kılıçdaroğlu, 'Birlikte, beraber olmanın, kardeş olmanın, sosyal projenin vazgeçilmez bir koşulu olarak af gündeme geldiği zaman bunun desteklenmesi gerektiğini söyledik' dedi.
VE 3- 'İSRAİL ARABULUCULUĞU KABUL ETTİ, YENİDEN ARABULUCUYUZ'...
|