|
|
28 Kasım 2008 Cuma 10:09
|
Politika
|
HALA YANITI BULUNAMAYAN BİR SORU OLARAK DURUYOR: Top sakallı CHP eylemcisi kimin adamı?
MEVZU TOP SAKAL, ÇÜNKÜ MELİH GÖKÇEK 'BENDE TOP SAKALLI OLMAZ' DİYOR
CHP lideri Deniz Baykal, önceki gün CHP Genel Merkezinde Murat Karayalçın görüşmesi sonrasında gazeteci gibi soru soran Serdar Tüzün'ün, Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek ile ilişkili bir kişi olduğu iddia etti.
Baykal'ın, "Bize gelen telefonlardan bu kişinin Gökçek'in eski koruması olduğu, oğlu ile ilişkisi bulunduğu anlaşılıyor. Önlemleri gözden geçirmemiz gerektiği ortaya çıktı" sözlerine Gökçek, "Benim top sakallı korumam olmaz. Yoksa her gün manşet olmaz mıyım?" diyerek itiraz etti ancak soruyu soranı "DTP ile işbirliğini nasıl değerlendiriyorsun sorusunu sormak suç mu?" diye korudu.
Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir kişiden gelen telefon üzerine CHP'nin yaptığı araştırmada Tüzün'le ilgili şu tespitler ortaya çıkarıldı: "Serdar Tüzün, AKP'de görevli olduğu öne sürülen Ayhan Kıldaş ile beraber geliyor. Bir ziyaretçi kartı alarak yukarı çıkıyorlar. Bu kartla 12'nci kata çıkılamıyor. Ama basın mensupları ile çıkıyorlar. Kartı olmadığı için Ayhan Kıldaş aşağı indiriliyor. Bu şahıs yangın merdiveninden kaçak olarak tekrar yukarı çıkıyor. Serdar Tüzün'ün, Kanal A ve Vakit gazetesi muhabirleri ile birlikte hareket ettiğinden şüpheleniliyor."
'KARAR ALDILAR'
SHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yula da korsan soru eyleminden Gökçek'i sorumlu tuttu. Osman Gökçek'in başkanlığını yaptığı Türkiye Gençlik Federasyonu toplantısında, Karayalçın'ın toplantılarının provake edilmesi kararı alındığını iddia eden Yula, Ankara Emniyeti ve İçişleri Bakanlığı'nı göreve çağırdı.
DTP Genel Başkanı Türk ile yardımcısı Ayna, Kürt kökenli Irak Cumhurbaşkanı Talabani ve Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin lideri Barzani’ye bir mektup yazdı.
Devletin zirvesi, darbeci askerlere sivil yargı yolunu açan yasanın korumasız bıraktığı Genelkurmay Başkanı için çözüm arıyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Beyazıt Camisi'nde kıldı. Namazdan sonra İstanbul Üniversitesine geçen Başbakan'ı bir grup Bayazıt meydanında protesto etti.
CHP Grup Başkan Vekili Kılıçdaroğlu, Elazığ'a geldi. Kılıçdaroğlu, 'Elazığlılar, demokratik yollarla haklarını arasınlar' dedi.
Ayşe Uzan isimli işsiz bir kadın, Başbakan'la görüşmek istediğini söyledi. Çevik Kuvvet, kadının çevresinde etten duvar ördü. Erdoğan'a ulaşamayan kadın oradan uzaklaştırıldı...
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Türk'e program yapan sunucu ve gazetecilere, Haziran 2009 itibariyle 78 bin 700 lira ödendiğini bildirdi.
|