|
|
02 Haziran 2009 Salı 20:47
|
Spor
|
TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ'TEN VAZGEÇTİ
Resmi açıklama yapıldı
Trabzonspor Yönetim Kurulu, Şenol Güneş ile ilgili süreci sonlandırarak, kulübün ismine, kalitesine ve hedeflerine uygun yeni bir teknik adam arayışlarına başlandığını bildirdi.
Kulüpten yapılan açıklamada yönetim kurulunun teknik direktör tercihi olarak ilk planda kulübün efsane isimlerinden Şenol Güneş'i belirlediği ve bu doğrultuda girişimlere başladığı belirtilerek şunlar kaydedildi:
''Trabzonspor'un büyüyüp gelişmesinde en önemli paylardan birine sahip olan Şenol Güneş, böylesi bir talep karşısında kayıtsız kalamayacağını, bordo-mavili kulübe hizmet etmenin kendisi için her zaman onur kaynağı olacağını belirtmiş, ancak var olan sözleşmesi nedeniyle kulübünün izninin, bu doğrultuda büyük önem taşıdığını bildirmiştir.
Bunun üzerine Güney Kore'nin FC Seoul Kulübü'yle temasa geçen yönetim kurulumuz, Şenol Güneş ile anlaşma yapılması isteğini defalarca çeşitli yollarla ileterek, genel sekreter Hasan Yener'i bu ülkeye kadar göndererek, gereken anlayışın gösterilmesini talep etmiştir. Ancak FC Seoul Kulübü yetkilileri, gerek yazılı gerekse de sözlü olarak verdikleri cevapta, kendilerinin başarılı teknik direktörleri Şenol Güneş ile başlayan projeleri olduğunu, birlikte yola çıktıklarını ve bu hedeflere ulaşma aşamasında Güneş'in taşıdığı sorumluluk ve önem nedeniyle bu transfere izin veremeyeceklerini bildirmişlerdir.
Bunun üzerine, Şenol Güneş ile ilgili süreci sonlandıran yönetim kurulumuz, Trabzonspor'un ismine, kalitesine ve hedeflerine uygun yeni bir teknik adam arayışlarına başlamıştır. Önümüzdeki en kısa süre içerisinde, yeni teknik direktörümüz belirlenecek ve ismi açıklanacaktır.''
Gol: Dk. 30 Colman (Trabzonspor)
Sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan, ancak Trabzon'a gelen kaptan Arda Turan, takım arkadaşlarına destek verdi.
Süper Lig'de 26. haftanın en önemli maçında Trabzonspor, Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti ve üst sıralar ile farkın daha fazla açılmasına izin vermedi
Voleybolda GM Capital Avrupa Bayanlar Challenge Kupası'nın dörtlü finalinde Galatasaray, üçüncülük maçında Polonya'nın Impel Gwardia Wroclaw takımı karşısında çok üstün bir oyun sergileyerek karşılaşm
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı ve takım kaptanı Alex de Souza, Gaziantepspor maçıyla sarı-lacivertli ekipte 250. maçına çıkmasıyla ilgili olarak, çok mutlu olduğunu söyledi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, son günlerde gündemi meşgul eden konularla ilgili 23 Mart Salı günü basın toplantısı düzenleyecek.
|