|
|
28 Ocak 2007 Pazar 16:27
|
Spor
|
Rize istediği gibi oynamadı ama 3 puanı aldı
Turkcell Süper Ligi'nin 18. haftasında Çaykur Rizespor, Antalyaspor'u 1-0 mağlup ederek sezonun ikinci yarısına 3 puanla başlamanın mutluluğunu yaşıyor.
ÇAYKUR RİZESPOR'DA ÜÇ PUAN SEVİNCİ
- YEŞİL-MAVİLİLER, SEZONUN İKİNCİ YARISINA ÜÇ PUANLA BAŞLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR
- ÇAYKUR RİZESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ RIZA ÇALIMBAY:
- "İSTEDİĞİMİZ GİBİ FUTBOL OYNAYAMADIK AMA ÜÇ PUAN ALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"
- ANTALYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ YILMAZ VURAL:
- "KİM DÜŞECEK KİM ÇIKACAK HAKEMLERİ İLGİLENDİRMEZ İŞLERİNİ YAPSINLAR"
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, aldıkları 3 puana rağmen istedikleri futbolu sergileyemediklerini söyledi. Çalımbay, maç sonrası yaptığı açıklamada bu maçın kendileri için hayati önem taşıdığını belirterek, "Hemen altımızda bulunan Antalyaspor'u mutlaka yenmemiz gerekiyordu. Oyuna iyi başladık. Attığımız golün ardından önde olmanın verdiği stres ile bocaladık. Ancak takımın ortaya koyduğu mücadeleden son derece memnunum. Sivasspor deplasmanı da bizim için çok önemli. Bu maçtan da mutlaka 3 puan almamız gerekiyor. Bu maçta takımdaki eksiklikler biraz daha göze çarptı. Kadromuz dar. İki oyuncu transfer etmemiz şart" dedi.
Antalyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise kimin düşüp, kimin kalacağının hakemleri ilgilendirmediğini, hakemlerin işini yapması gerektiğini kaydederek, "Bu hafta rakiplerimizin hepsi kendi evinde oynadı. Eğer hepsi puan alırsa biz ligin dibine ineriz. 7. dakikada inanılmaz bir gol yedik. Adam topu 60 metre sürüp gol attı. Tempomuzu arttırdık, ama bu rakibi çözmeye yetmedi. Hakemler çok daha dikkatli olmalı. Onların 18 takımı var. Hiçbir takım babalarının oğlu değil. Bu tip maçları yönetirken çok adil olmaları gerekir. Bu maçta tüm avantajları rakip adına kullandılar. Görmedikleri yere düdük çalmasınlar, görüp çalsınlar. Hislerle maç yönetilmez. Kim çıkacak kim düşecek onları ilgilendirmez. İşlerine baksınlar" diye konuştu. Öte yandan Çaykur Rizesporlu futbolculardan Cem Baki ve Ergin yaptıkları açıklamada, bu galibiyetin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
53. dakikada Ali Zıtdunt'un ceza sahası sol çaprazdan sert şutunu kaleci Zdravkov kornere çeldi. 73. dakikada Erhan Albayrak'ın ceza sahasına ortasında Cem Baki'nin vuruşu yandan auta çıktı. 85. dakikada defans oyuncularından seken topu önünde bulan Ali Bilgin'in vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.
STAT: Rize Atatürk HAKEMLER: Tolga Özkalfa xx, Serkan Akarca xx, Timur Direkler xx ÇAYKUR RİZESPOR: Zdravkov xx, Yasin xx, Beşir xx, Viktoria xx, Ergin x (Tolga dk. 79 x), Serhat xx, Zafer xx, Cem Baki xxx, İbrahim Said x (Hasan Uğur dk. 64 x), Ferdi x (Erhan Albayrak dk. 58 x), Anderson xx YEDEKLER: Serkan, Enis, Görkem, Seydihan TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay ANTALYASPOR: Cordoba x, Vahap x (İlyas dk. 46 x), Volkan x, Bienuk x, Pavel x, Antuez x, Uğur x, İdris x (Metin dk. 80 x), Coşkun x (Straka dk. 58 x), Ali Bilgin x, Ali Zıtdunt x YEDEKLER: İlker, Mustafa, Levent, Şenol TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural GOL: Cem Baki (dk. 7) SARI KARTLAR: Yasin, Ergin, Anderson, Cem Baki, Zafer (Çaykur Rizespor), Antuez (Antalyaspor)
Fenerbahçe Futbol Takımı, 2008-2009 sezonu hazırlıkları kapsamında 15 günlük kamp için Avusturya'ya gitti.
Beşiktaş'ı karıştıran kavga sonrası İbrahim Üzülmez'i arayan kaleci Rüştü, "Yaşananlara inanamadım. Seni daha haklı görüyorum ama keşke sorunu konuşarak çözseydiniz" dedi
HEMEN ARKASINDAN DA EŞİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ AMA KURTARILDI: Doktorların 1.5 saatlik tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı
Almanya 1. Ligi Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'te oynayan Halil Altıntop'un, Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'i eleştirerek, "Kariyerim ile ilgili karar almasına izin vermeyeceğim."
Dün sarı-kırmızılı kulüple iki yıllık resmi sözleşme imzalayan Kewell, "Oynadığım futboldan zevk almak isterim. Burada bunun gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi
|