|
|
12 Nisan 2007 Perşembe 00:51
|
Spor
|
Yıldırım Demirören: Finalist SARAÇOĞLU'nda belli olacak... Ali Koç: Bu maçın iyisi bizdik; sahamızdaki maçı biz alırız...
Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Beşiktaş'ta, yöneticiler turu geçeceklerinden umutlu.
Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe galibiyetiyle yaşadıkları mutluluğu dile getirerek, ''Ancak finalist, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda belli olacak. Şimdi bu maçın rövanşı var. Bugün iyi oynadık ve kazandık'' dedi.
Demirören, Beşiktaş taraftarının maçta sergilediği tutuma övgüler yağdırarak, taraftarlarının, Beşiktaş'ın büyüklüğüne yakışır bir davranış sergilediğini belirtti.
Karşılaşmanın ardından BJK İnönü Stadı'nda konuşan Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner de elde ettikleri galibiyetin önemine değinerek, ''Çok mutluyuz. İki ayaklı bir mücadele ve burada kazanmak güzel. İki taraf da kontrollü oynadı. Biz galip gelerek avantajlı konuma geçtik. İki kulvarda da yolumuz açık. Güzel oyunumuz sürüyor. Seyircimiz de fevkaladeydi'' diye konuştu.
Öner, karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus'un yönetiminden memnun olduklarını belirterek, ''Fırat Aydınus ve arkadaşları güzel maç yönetti. Herkes iyi niyetliydi bugün'' ifadesini kullandı.
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot ise galibiyeti normal bir sonuç olarak karşıladıklarını ve aşırı bir sevinç yaşamadıklarını kaydederek, ''İlk amacımız gol yememekti ve gol atabilirsek de atacaktık. 0-0 bile iyi sonuç sayılırdı, ama golümüzü attık. Böyle istiyorduk, böyle oldu. Sabırlı oynuyoruz ve gereken golü buluyoruz. 1-0 bizim için önemli bir avantaj. Bu moral lige de yansır'' şeklinde konuştu.
Beşiktaş'ın galibiyet golünü atan Brezilyalı futbolcu Bobo, yaşadığı sakatlığın ardından çok kısa zamanda iyileşerek sahalara dönmesiyle ilgili olarak, ''Ağır bir ameliyat geçirdim. 2-3 hafta içinde normal tempoma dönerim. Fizyoterapistlerle yaptığımız tedavinin dışında, ben evde de başka şeylerle kendimi hazırlamaya çalıştım. İyi döndüğüme inanıyorum'' derken, teknik direktör Jean Tigana'nın, devre arasında kendisine durumunu sorduğunu ve hazır olması halinde oynatacağını söylediğini anlattı.
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Beşiktaş karşısında aldıkları 1-0 mağlubiyete karşın tur atlama şanslarının devam ettiğini söyledi.
Ali Koç, güzel bir karşılaşma olduğunu ve iyi mücadele ettiklerini dile getirerek, ''Rövanşta şansımız aynen devam ediyor. Maçın genelinde, topun kontrolü bizdeydi. Kontrataktan yediğimiz bir golle mağlup olduk. Olabilir, biz de atabilirdik. Turu Şükrü Saracoğlu Stadı'nda atlayacağız. Buna inanıyorum. Ayrıca çok güzel karşılandık ve ağırlandık. Beşiktaş Yönetim Kurulu'na teşekkür ediyoruz. Artık lige konsantre olacağız'' diye konuştu.
Sarı-lacivertli yönetici Nihat Özbağı da Beşiktaş karşısında dikkatli ve iyi oynadıklarını ifade ederken, ''Şanssız bir golle yenildik. İkinci maçta bu skoru telafi ederek bir üst tura geçeceğiz. İyi maç oldu. Fair-play içinde geçti, ama biz en kötü ihtimalle berabere kalmak istiyorduk. Bizim de pozisyonlarımız vardı, ancak kısmet olmadı'' dedi.
Bu arada Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transferiyle büyük sansasyon yaratan ve siyah-beyazlı taraftarların tepkisiyle karşılaşan Tümer Metin için, BJK İnönü Stadı'nda sıkı güvenlik önlemi alındı.
Kaptan pilot Bobo
Sinir, stres, aşırı gerginlik, Burak’ın Çaykur Rize maçında yuhalanmasının psikolojik baskısı, Tümer’e yapılan protestolar, Zico’nun kadro seçimi, Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde tansiyonu yüksek ama seyir zevki düşük bir ilk 45 dakika ortaya çıkardı. Aurelio 18’de, Delgado 22’de birer kez kaleyi yokladı. Arjantinli’nin 35’teki şutunu Serdar çeldi, Koray önüne düşen topu altı pasa doldurdu, Nobre yan ağların tozunu aldı. 37’de Tümer’in top kaybı, Önder’in kademe hatası Nobre’yi Serdar’la karşı karşıya bıraktı. Brezilyalı topu auta attı. F.Bahçe’nin ilk ciddi atağı 41’de gelişti. Tuncay’ın soldan kaçırdığı Ümit penaltı noktasına kesti. Deniz gelişine vurup topu auta gönderdi. 50’de Runje’yi de geçen Semih vurmakta gecikince Mustafa Doğan sakatlanmak pahasına golü önledi. Mustafa Doğan yerini Ali Tandoğan’a bırakırken, Tigana, Burak’ı çıkarıp Bobo’yu sahaya sürüp, nasıl bir satranç ustası olduğunu ispat etti. 56’da Delgado vurdu, Serdar sektirdi, Serkan tehlikeyi uzaklaştırdı. 69’da Fenerbahçe kontrağında Tuncay vurdu, Runje çıkardı. 78’de Ali Tandoğan az daha Fenerbahçe forvetlerinin yapamadığını yapacaktı. Kafayla geri pası az farkla kornere çıktı. 79’da Semih’in golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 82’de Nobre’nin Aurelio’dan çaldığı topla başlayan Fenerbahçe’nin kademe hataları zincirini Delgado-Bobo ikilisi cezalandırdı. Arjantinli yıldızın sağ kanattan getirdiği topa penaltı noktası üzerinde gelişine vuran Bobo, skor tabelasını değiştirdi: 1-0.
Tarih tekerrürdür
Fenerbahçe, 24 yıldır Türkiye Kupası’nda mağlup edemediği, geçen yıl da finalde kaybettiği Beşiktaş karşısında seriyi yine bozamadı. Ezeli rakibi karşısında kupada son galibiyetini, 4 Mayıs 1983 tarihinde, hükmen elde eden Sarı-Lacivertliler, daha sonra yaptığı 13 kupa maçında da galibiyet alamadı. Fenerbahçe, bu süre içinde Beşiktaş ile yaptığı kupa maçlarından 10’unu yitirirken, 3’ünde berabere kaldı. Siyah-Beyazlılar’ın İnönü Stadı’ndaki büyüsü de devam etti. Dolmabahçe’de oynadıkları üst üste 11 resmi maçı da kazanmayı bilen Beşiktaş, Fenerbahçe’yi de devirip, rekorunu 12 maça çıkardı. Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı 26 Nisan’da Şükrü Saracoğlu’nda oynanacak. Fenerbahçe’nin turu geçmesi için rakibini iki farklı mağlup etmesi gerekiyor.
Galatasaraylı Arda, ankette Thierry Henry ve Franck Ribery'i de geride bıraktı. Fenerbahçeli Semih de Rooney, Eto'o ve Drogba'nın önünde...
Yurtiçi ve yurtdışından birçok kulübün transfer listesinde yer alan Bursasporlu Sercan Yıldırım'a Fenerbahçe'nin de talip olduğu öğrenildi.
Hertha Berlin maçının uzatma dakikalarında yere yığılan Arda, futbolseverlerin yüreğini ağzına getirdi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak UEFA Kupası final maçının biletleri yarın satışa çıkarılıyor.
Milan Baros'un penaltı golünden sonra tribündeki Türk taraftar 'Auf Wiedersehen' (Güle güle) diye şarkı söylemeye başladı.
İspanyol gazetesi Marca, Fenerbahçeli Güiza'nın, sevgilisi Nuria Bermudez ile yaklaşık 1,5 aydır görüşmediğini, çiftin ayrılmak üzere olduğunu iddia etti.
|