Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 02:04 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
01 Mayıs 2007 Salı 00:47 Spor

Kalan 4 haftada NEFESLERİMİZ KESİLECEK

Ligin bitmesine dört hafta kala zirvedeki heyecan doruğa ulaştı.

Sezon içinde en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı dört kez 7’ye çıkan Fenerbahçe’nin bu avantajını koruyamaması ve oynayacağı üç derbiden oluşan zorlu viraja yalnızca 2 puan farkla girmesinin ardından Beşiktaş, hatta üçüncü sıradaki Galatasaray cephesinde şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı.

Ligin dibi ve zirvesi arasında çok az puan farkının olduğu ve birçok kulübün düşme tehlikesini atlatamadığı düşünülürse, bu köprünün altından daha çok suların akacağı söylenebilir. Ancak bir gerçek var ki, artık ipler F.Bahçe’nin elinde değil. Sarı-Lacivertliler’in Denizlispor’la berabere kalmasının ardından Fenerbahçe, liderliğini iki puan farkla sürdürse de artık kontrol Beşiktaş’ın elinde. Siyah-Beyazlılar, İnönü Stadı’nda cumartesi günü oynanacak derbiyi kazanması halinde bir puan öne geçecek ve kalan 3 maçını da aldığı takdirde rakipleri ne yaparsa yapsın şampiyonluğa ulaşacak. Derbiden Fenerbahçe’nin galip ayrılması durumunda aradaki puan farkı beşe çıkacak ve Sarı-Lacivertliler, kalan 3 maçtan 4 puan alırsa şampiyon olacak. G.Saray’ın ise yapacağı tek bir şey var. Sarı-Kırmızılılar, bütün maçlarını kazanıp, rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Kartal, 110 haftadır liderliğe hasret!..

Beşiktaş, ligdeki 110 haftalık liderlik hasretine, hafta sonunda oynayacağı Fenerbahçe derbisiyle son vermek istiyor. Ligde 58 puanla lider Fenerbahçe’nin 2 puan gerisinde ikinci sırada bulunan Siyah-Beyazlılar, cumartesi günü yapılacak derbi maçta Fenerbahçe’yi yenmesi durumunda tam 110 hafta sonra liderlik koltuğuna oturacak. Beşiktaş, ligde en son 2003-2004 sezonunun 22. haftasında liderlik koltuğunda bulunuyordu. O sezon ligin ilk yarısını Fenerbahçe’nin 8 puan önünde lider kapayan Kartal, ikinci yarıda büyük bir düşüşe geçmişti. 22. haftada 3 puan farkla ikinci sıradaki Fenerbahçe’nin önünde bulunan Beşiktaş, 23. haftada cezası nedeniyle Kocaeli’de oynadığı maçta İstanbulspor’a 2-1 yenilip, averajla liderlik koltuğunu Fenerbahçe’ye kaptırmıştı.

DÜŞME POTASI DA KARIŞIK

Öte yandan küme düşmemek adına da sıkı bir mücadele var. Sakaryaspor'un geçen hafta lige veda etmesinden sonra 8 takım, küme düşecek iki takımdan biri olmamak için çaba sarfedecek. Bu hafta sonu oynanacak Denizli-Bursa ve K.Erciyes-Ç.Rize maçları en az Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi kadar önemli olacak.

ZİRVEDE KALAN MAÇLAR

FENER (60 PUAN)
Beşiktaş (D)
Trabzonspor
G.Saray (D)
Ankaragücü

BEŞİKTAŞ (58 PUAN)
Fenerbahçe
Bursaspor (D)
Ankaraspor
Kayserispor (D)

G.SARAY (54 PUAN)
Antalyaspor
Sivasspor (D)
Fenerbahçe
Bursaspor (D)

DÜŞME POTASINDA KALAN MAÇLAR
BURSA (38 PUAN)
Denizlispor (D)
Beşiktaş
Trabzonspor (D)
Galatasaray

ANTALYA (37 PUAN)
Galatasaray (D)
Ankaragücü
K.Erciyes (D)
Gençlerbirliği

MANİSA (37 PUAN
Kayserispor
Konyaspor (D)
Gaziantepspor (D)
Denizlispor

ANKARA (36 PUAN)
Sakaryaspor
Antalyaspor (D)
Sivasspor
Fenerbahçe (D)

G.ANTEP (36 PUAN)
Ankaraspor
Kayserispor (D)
V.Manisaspor
Konyaspor (D)

DENİZLİ (35 PUAN)
Bursaspor
Ankaraspor (D)
Kayserispor
V.Manisaspor (D)

Ç.RİZE (35 PUAN)
K.Erciyesspor (D)
Gençlerbirliği (D)
Konyaspor
Sakaryaspor (D)

K.ERCİYES (32 PUAN)
Çaykur Rize
Sakaryaspor (D)
Antalyaspor
Sivasspor (D)

30. HAFTANIN SONUÇLARI

F.Bahçe-Denizli ........2-2 ..Alex (2 - 1 p) / Adriano, Fatih Yiğen
Sivas-Beşiktaş ..........0-1 ........................................İbrahim Akın
Sakarya-G.Saray........0-3....................Mehmet Güven, Ümit (2)
Kayseri-Konya ..........2-1................Ivankov (p), Gökhan / Sabin
Antalya-Trabzon ........1-2 ....................Ahmet / Umut, Gökdeniz
Ankara-V.Manisa ......1-1 ................................Batak / Borbiconi
G.Birliği-K.Erciyes ....1-2 ....................Draman / Cenk, Djalovic
Bursa-G.Antep ..........1-1....................................Burak / Diawara
Ç.Rize-A.Gücü ..........3-1 ..........................Zafer (2), Altan / Tita

GOL KRALLIĞI

* 19 GOL: Alex (F.Bahçe)
* 17 GOL: Ümit (G.Saray)
* 14 GOL: Gökhan (Kayseri)
* 13 GOL: Umut (Trabzon)
* 11 GOL: Okan (G.Birliği)
* 10 GOL: Coşkun (Antalya), Bobo (Beşiktaş), İliç (G.Saray), Ersen (Trabzon)
* 9 GOL: Balili (Sivas), Holosko (V.Manisa)
* 8 GOL: Jaba (Ankara), Tuncay (F.Bahçe), Isaac (G.Birliği), Lazarov (K.Erciyes), Mehmet (Sivas), Gökdeniz (Trabzon)
* 7 GOL: Wederson (Ankara), Nobre (Beşiktaş), Sinan, Burak (Bursa), Zafer (Ç.Rize), Kratochvil (Denizli), Diawara (G.Antep), Mehmet Çakır (G.Birliği), Mehmet (Kayseri), Cangele (Sakarya), Rafael (V.Manisa)

ASİST KRALLIĞI

* 13 ASİST: Gökdeniz (Trabzon)
* 11 ASİST: Alex (F.Bahçe), Ceyhun (Trabzon)
* 9 ASİST: Arda (G.Saray)
* 8 ASİST: Mehmet (Kayseri)
* 7 ASİST: Sinan (Bursa), Hasan Şaş (G.Saray), Yattara (Trabzon)
* 6 ASİST: Ricardinho (Beşiktaş), Serhat, Yusuf (Denizli), Gökhan, Kemal (Kayseri)
* 5 ASİST: Ümit, Tuncay, Kezman (F.Bahçe), İliç (G.Saray), Mehmet Nas, Mehmet Çakır, Engin (G.Birliği), Erman Özgür, Da Silva (Konya), Musa Aydın (Sakarya), İlhan, Mehmet (Sivas)
* 4 ASİST: Wederson, Jaba (Ankara), Bobo (Beşiktaş), Altan (Ç.Rize), Tümer (F.Bahçe), Hakan, Ümit, Ayhan (G.Saray), Veysel (G.Antep), Serdar (Sivas), Caner, Selçuk (V.Manisa)

KART GÖRENLER

* KIRMIZI KART: Oğuz (G.Antep)
* SARI KARTLAR: Burak, Aytekin, Bebbe, Yordanov (A.Gücü), Volkan, Muhammet, Fırat (Ankara), İlyas, Şenol, Cordoba, Mustafa, Ahmet (Antalya), İbrahim Üzülmez, Gökhan Zan (Beşiktaş), Frasineanu, İsmail, Eser (Bursa), Yasin, Zafer, Cem (Ç.Rize), Yusuf, Fatih Egedik, Adriano (Denizli), Uğur (F.Bahçe), Inamoto, Mehmet Güven (G.Saray), Kirita, Mehmet Polat, Diawara (G.Antep), Mehmet Nas (G.Birliği), Toledo (Kayseri), Gökhan, Ergün (K.Erciyes), Sedat, Batista (Konya), Hakan, Zafer (Sakarya), Mehmet, Colosimo, Balili (Sivas), Celaleddin, Erdinç, Çağdaş, Ayman (Trabzon), Hakan (V.Manisa)
* SARI KART CEZALILARI: Aytekin, Yordanov (A.Gücü), Volkan, Muhammet (Ankara), İlyas, Cordoba (Antalya), Toledo (Kayseri), Hakan (Sakarya), Balili (Sivas), Çağdaş (Trabzon)

HAFTANIN PROGRAMI

CUMA 20:00: Trabzon-Sivas
CUMARTESİ 17:00: Vestel Manisaspor- Kayserispor, Gaziantep-Ankaraspor, A.Gücü-Sakarya, Konya-G.Birliği, Denizli-Bursa, K.Erciyes-Ç.Rize 21:00: Beşiktaş-F.Bahçe,
PAZAR 19:00: G.Saray-Antalya

İlgili Başlıklar:
Futbol (140 haber)
Turkcell Süper Lig (476 haber)






Galatasaraylı Arda, ankette Thierry Henry ve Franck Ribery'i de geride bıraktı. Fenerbahçeli Semih de Rooney, Eto'o ve Drogba'nın önünde...

Yurtiçi ve yurtdışından birçok kulübün transfer listesinde yer alan Bursasporlu Sercan Yıldırım'a Fenerbahçe'nin de talip olduğu öğrenildi.

Hertha Berlin maçının uzatma dakikalarında yere yığılan Arda, futbolseverlerin yüreğini ağzına getirdi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak UEFA Kupası final maçının biletleri yarın satışa çıkarılıyor.

Milan Baros'un penaltı golünden sonra tribündeki Türk taraftar 'Auf Wiedersehen' (Güle güle) diye şarkı söylemeye başladı.

İspanyol gazetesi Marca, Fenerbahçeli Güiza'nın, sevgilisi Nuria Bermudez ile yaklaşık 1,5 aydır görüşmediğini, çiftin ayrılmak üzere olduğunu iddia etti.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam