|
|
15 Kasım 2006 Çarşamba 05:16
|
Spor
|
Dün toplanan Kulüpler Birliği, Fenerbahçe'yi ihraç etme kararı aldı
Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe arasındaki sürtüşme dün yeni bir boyut kazandı.
Birlik dünkü toplantısının ardından Sarı-Lacivertli ekibin ihracı yönünde bir karar alırken, Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Özhan Canaydın'ın Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifasını istedi.
Canaydın'ın istifasının istenmesine giden süreç birliğin Fenerbahçe kulübüne dün gerçekleştirilen toplantıya katılması için davet göndermesiyle başladı. Sarı-Lacivertli kulübe 11 Kasım tarihinde gönderilen davette, toplantıya davet edildiği yazıyordu.
Özdemir de bu davete katılacaklarını bildirmişti. Fakat üyelerinin isteği üzerine kulübe ikinci bir yazı daha göndererek ilk davetin sehven, yani yanlışlıkla gönderildiğini iletti.
Gönderilen ikinci yazıda Fenerbahçe'nin iki yıldır birlik toplantılarına katılmadığı, aidatlarını ödemediği ve bu nedenle birlikten ihracının gündemde olduğu belirtiliyordu. Fenerbahçe bu iki yazıyı dün internet sitesinde yayımlarken kulüp ikinci başkanı Nihat Özdemir, "Biz kurucu üyesiyiz. Yasa gereği kurucu üyelerin ihracı söz konusu olamaz. Bir gün arayla Kulüpler Birliği'nden birbirine zıt iki yazı gönderiliyorsa, ben de Özhan Canaydın'a sorarım, 'Sen bu birliğin başkanı değil misin?' diye. Canaydın bu görevi bırakmalı" şeklinde konuştu. Birlik başkanı Canaydın ise Fenerbahçe'ye yapılan rutin davetin üyelerin isteğiyle iptal edildiğini belirterek, "Fenerbahçe'nin savunması alınmak suretiyle 23 Kasım'daki mütevelli heyeti toplantısında, vakıf üyeliğinden ihraç edilip edilmeyeceği konusunda bir karar alınmasına oybirliği ile karar verdik" dedi. Canaydın kendisinin istifasının istenmesine yönelik olarak ise "Bu makamda kimin oturacağına Kulüpler Birliği karar verir. O Nihat beyin kendi görüşüdür" şeklinde yanıt verdi. Toplantıdan sonra, beklenenin aksine federasyon genel kuruluyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Bursaspor, Kayserispor, Erciyesspor, Sakaryaspor, Antalyaspor, Çaykur Rizespor ve Konyaspor'un diğer kulüplerin iknası sonucu genel kurula gidilmesi yönündeki görüşlerinden vazgeçtiği öğrenildi.
Ne dediler?
Cemal Aydın, Ankaragücü Başkanı: Federasyonla ilgili yapılan görüşmelerde, bir yetkimizin olmadığını konuştuk. Ortada bir sorun olmadığı görüşünde birleşildi. Genel kurul isteniyorsa buna karar verecek olanlar delegelerdir.
Hilmi Gökçınar, Ankaraspor Başkanı: Federasyonla ilgili böyle bir oylamaya gerek olmadığı konusu ortaya çıktı. Kulüp başkanlarının genel kanaati böyleydi. Vakfımız hakkında olumsuz konuşan Fenerbahçe'nin ihracı kadar doğal bir karar olamaz diye düşünüyorum.
Levent Kızıl, Bursaspor Başkanı: Sonuçta kararlar oybirliğiyle alındı. Alınan tüm kararlara saygılıyız fakat federasyonla ilgili sıkıntılarımız sona ermiş değil.
Galatasaraylı Arda, ankette Thierry Henry ve Franck Ribery'i de geride bıraktı. Fenerbahçeli Semih de Rooney, Eto'o ve Drogba'nın önünde...
Yurtiçi ve yurtdışından birçok kulübün transfer listesinde yer alan Bursasporlu Sercan Yıldırım'a Fenerbahçe'nin de talip olduğu öğrenildi.
Hertha Berlin maçının uzatma dakikalarında yere yığılan Arda, futbolseverlerin yüreğini ağzına getirdi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak UEFA Kupası final maçının biletleri yarın satışa çıkarılıyor.
Milan Baros'un penaltı golünden sonra tribündeki Türk taraftar 'Auf Wiedersehen' (Güle güle) diye şarkı söylemeye başladı.
İspanyol gazetesi Marca, Fenerbahçeli Güiza'nın, sevgilisi Nuria Bermudez ile yaklaşık 1,5 aydır görüşmediğini, çiftin ayrılmak üzere olduğunu iddia etti.
|