|
|
16 Kasım 2006 Perşembe 00:04
|
Spor
|
Fatih Terim: İtalya'yı elimizden KAÇIRDIK
'Sonuçta 4.5 ay önce dünya şampiyonu olmuş bir takıma karşı oynuyorsunuz. İkinci yarıdaki oyunumuzla İtalya'yı elimizden kaçırdık diyebiliriz'
TERİM: ''İTALYA'YI ELİMİZDEN KAÇIRDIK''
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya ile genel olarak güzel bir hazırlık maçı yaptıklarını söyledi. Terim, karşılaşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında özellikle ikinci yarı istedikleri oyunu oynadıklarını belirterek, ''Ancak bu ilk yarı kötü oynadığımız anlamına gelmesin. Sadece ikinci yarı daha iyi oynadık diyorum. Bir-iki oyuncu dışında çok genç bir ekibiz. Sonuçta 4.5 ay önce dünya şampiyonu olmuş bir takıma karşı oynuyorsunuz. İkinci yarıdaki oyunumuzla İtalya'yı elimizden kaçırdık diyebiliriz'' dedi.
Fatih Terim, kaleci Rüştü'nün sakatlığıyla ilgili bir soruya, ''Tam olarak ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Ancak Rüştü pek iyi gözükmüyordu. Ümit ederim ki gözüktüğü gibi olmaz. Bu maç sonrasında tek üzüntümüz kalecimiz Rüştü oldu'' yanıtını verdi.
Atılan gollerle ilgili soruya da Terim, ''İki gol de aynı şekildeydi. Ancak bizim attığımız gol rakibi hataya zorlamamız sonucu geldi. İtalya'nın golü ise sahalarda ender görülen bir kaleci hatası sonucu geldi'' diye cevaplandırdı.
Terim, İtalyan gazetecilerin Arda hakkındaki yorumunu sorması üzerine de, ''Arda Galatasaray'da yetişmiş U-17, U-18 Milli Takımları'nda oynamış şu anda Avrupa'nın ender oyuncularından birisidir'' dedi.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, İtalyan gazetecilerin sorularına İtalyanca cevap vermesi dikkat çekti.
Öte yandan maçın 9. dakikasında sakatlanarak oyunu terk eden kaleci Rüştü'nün durumunun iyi gözükmediği, yapılacak doktor kontrolünden sonra durumunun netlik kazanacağı öğrenildi.
İTALYA: 1 - TÜRKİYE: 1 (İLK YARI) İtalya (A) Milli Futbol Takımı ile Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'nın İtalya'da yaptığı özel maçın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.
35. dakikada Hamit'in sağ çaprazdan ceza alanına girince yaptığı sert şutta topu, kaleci Buffon 2 hamlede kontrol etti. 39. dakikada kaleci Volkan'ın Servet'e aktarmak istediği topu Di Natale yakalayarak boş kaleye gönderdi: 1-0 42. dakikada İtalya ceza alanında Arda'dan aldığı topu İbrahim Üzülmez altı pas içerisine ortaladı. Yakın direkte Materazzi ters bir vuruşla meşin yuvarlağı kendi kalesine göndererek skoru eşitledi: 1-1 44. dakikada Di Natale ile ver-kaç yapan Gilardino altı pas çizgisi sağ çaprazından kaleye gönderdiği top az farkla yandan auta çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı. İTALYA: 1 - TÜRKİYE: 1 İtalya (A) Milli Futbol Takımı ile Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'nın İtalya'da yaptığı özel maç 1-1 sona erdi.
51. dakikada Emre çalımlarla girdiği ceza alanı içerisinde açısını kaybettikten sonra attığı sert şutta top yan direğe çarparak auta çıktı. 65. dakikada İbrahim Üzülmez'in ortasında topun gelişine uzak direkte Halil'in şutunda defansa çarparak hızını kaybeden meşin yuvarlağı defans oyuncuları uzaklaştırdı. 67. dakikada Di Natale'nin ceza alanı içerisinden attığı sert şutta topu kaleci Volkan güçlükle kontrol etti. 21 bin 334 seyircinin 250.481 Avro hasılat bırakarak izlediği Türkiye-İtalya özel maç 1-1 sona erdi. Stat: Atleti Azzuri D'italia Hakemler: Massimo Busacca xxx (İsviçre), Matthias Arnet xxx (Yunanistan), Francesco Buragina xxx (İsviçre) İtalya: Buffon xx (Dk. 46 Amelia xx), Zambrotta xx (Dk. 67 Palombo xx), Materazzi xx, Cannavaro xx (Dk. 46 Barzagli xx), Oddo xx (Dk. 46 Zaccardo xx), Mauri xx (Dk. 46 Aquilani xx), De Rossi xx (Dk. 67 Pasquel xx), Brocchi xx (Dk. 57 Rocchi xx), Camaranesi xx (Dk. 57 Barone xx), Di Natale xxx, Gilardino x (Dk. 46 Bonazzoli xx) Türkiye: Rüştü x (Dk. 9 Volkan x), Hamit Altıntop xx (Dk. 75 Nuri x), Gökhan Zan xx, Servet xx, İbrahim Üzülmez xx, Sabri xx (Dk. 83 İbrahim Toraman x), Mehmet Aurelio xx (Dk. 83 Hüseyin x), Emre Belözoglu xxx (Dk. 75 Gökdeniz x), Arda xxx (Dk. 83 Fatih Tekke xx), Tuncay xx (Dk. 61 Tümer x), Hakan Şükür xx (Dk. 61 Halil xx) Goller: Dk. 39 Di Natale (İtalya), Dk. 42 Materazzi (kendi kalesine) (Türkiye)
Galatasaraylı Arda, ankette Thierry Henry ve Franck Ribery'i de geride bıraktı. Fenerbahçeli Semih de Rooney, Eto'o ve Drogba'nın önünde...
Yurtiçi ve yurtdışından birçok kulübün transfer listesinde yer alan Bursasporlu Sercan Yıldırım'a Fenerbahçe'nin de talip olduğu öğrenildi.
Hertha Berlin maçının uzatma dakikalarında yere yığılan Arda, futbolseverlerin yüreğini ağzına getirdi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak UEFA Kupası final maçının biletleri yarın satışa çıkarılıyor.
Milan Baros'un penaltı golünden sonra tribündeki Türk taraftar 'Auf Wiedersehen' (Güle güle) diye şarkı söylemeye başladı.
İspanyol gazetesi Marca, Fenerbahçeli Güiza'nın, sevgilisi Nuria Bermudez ile yaklaşık 1,5 aydır görüşmediğini, çiftin ayrılmak üzere olduğunu iddia etti.
|