|
|
16 Kasım 2006 Perşembe 00:12
|
Spor
|
Vedat Yüksel ilk kez derbi yönetecek
Mersin Bölgesi hakemi olan 31 yaşındaki Vedat Yüksel, 2004-2005 sezonundan itibaren Turkcell Süper Lig’de maç yönetmeye başladı.
Turkcell Süper Lig’de 19 Kasım Pazar günü İstanbul’da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yönetmekle görevlendirilen Vedat Yüksel, kariyerinde ilk kez bir derbi maçta görev yapacak.
Mersin Bölgesi hakemi olan 31 yaşındaki Vedat Yüksel, 2004-2005 sezonundan itibaren Turkcell Süper Lig’de maç yönetmeye başladı.
Yüksel, 3 sezon içinde Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın 3’er maçında düdük çaldı. Yüksel’in yönettiği maçlarda Fenerbahçe, 2004-2005 sezonunda İstanbulspor’u, geçen sezon da Konyaspor’u sahasında 5-0 yenerken, bu sezon ise deplasmanda Ankaraspor ile 2-2 berabere kaldı. Beşiktaş ise Yüksel ile çıktığı karşılaşmalarda, 2004-2005 sezonunda Sakaryaspor’u İstanbul’da 2-1, geçen sezon ise deplasmanda Kayserispor’u 1-0, Ankaragücü’nü de 3-2 yenmeyi başardı.
Ligde bu sezon en çok maç yöneten 5 hakemden biri olan Yüksel, 2006-2007 sezonunda 7 lig ve 1 kupa maçında görev aldı. Genç hakem, bu maçlarda toplam 35 sarı ve 1 kırmızı kart gösterirken, 2 de penaltı kararı verdi. Yüksel’in düdük çaldığı maçlarda filelere toplam 24 gol gitti.
Vedat Yüksel’in bu sezon yönettiği maçlar şöyle:
Turkcell Süper Lig: Bursaspor-Gençlerbirliği: 0-0, Gaziantepspor-Ankaragücü: 2-2, Çaykur Rizespor-Kayserispor: 2-1, Galatasaray-Konyaspor: 3-3, Ankaraspor-Fenerbahçe: 2-2, Çaykur Rizespor-Galatasaray: 2-1, Kayseri Erciyespor-Gençlerbirliği: 0-2 Fortis Türkiye Kupası: Vestel Manisaspor-Trabzonspor: 1-1
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) yapılan açıklamaya göre, ligde 14. hafta maçlarında görev yapacak hakemler şunlar:
18 Kasım Cumartesi: 14.00 Kayserispor-Vestel Manisaspor: Cem Deda 14.00 Sakaryaspor-Ankaragücü: Barış Şimşek 14.00 Gençlerbirliği-Konyaspor: Tolga Özkalfa 19.00 Antalyaspor-Galatasaray: Bülent Yıldırım
19 Kasım Pazar: 14.00 Ankaraspor-Gaziantepspor: Aytekin Durmaz 14.00 Çaykur Rizespor-K.Erciyesspor: Özgüç Türkalp 14.00 Bursaspor-Denizlispor: M. Selçuk Dereli 15.00 Sivasspor-Trabzonspor: Cüneyt Çakır 19.00 Fenerbahçe-Beşiktaş: Vedat Yüksel
Galatasaraylı Arda, ankette Thierry Henry ve Franck Ribery'i de geride bıraktı. Fenerbahçeli Semih de Rooney, Eto'o ve Drogba'nın önünde...
Yurtiçi ve yurtdışından birçok kulübün transfer listesinde yer alan Bursasporlu Sercan Yıldırım'a Fenerbahçe'nin de talip olduğu öğrenildi.
Hertha Berlin maçının uzatma dakikalarında yere yığılan Arda, futbolseverlerin yüreğini ağzına getirdi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak UEFA Kupası final maçının biletleri yarın satışa çıkarılıyor.
Milan Baros'un penaltı golünden sonra tribündeki Türk taraftar 'Auf Wiedersehen' (Güle güle) diye şarkı söylemeye başladı.
İspanyol gazetesi Marca, Fenerbahçeli Güiza'nın, sevgilisi Nuria Bermudez ile yaklaşık 1,5 aydır görüşmediğini, çiftin ayrılmak üzere olduğunu iddia etti.
|