|
|
13 Eylül 2007 Perşembe 07:19
|
Spor
|
Bayan futbolunun en büyük turnuvası, Çin'de düzenleniyor: Brezilya erkeklerdeki başarısını bayanlarda gösteremiyor
Avustralyalılar, gollerden sonra kanguru gibi zıpladılar.
Bayanlar Dünya Kupası. Uzakdoğu'nun en büyük ülkesi Çin'de düzenlenen turnuva grup maçlarıyla devam ederken ilginç sonuçlar alınıyor. Daha önce bir takvim için soyunarak adından söz ettiren Avustralya Milli Takımı, dün Gana'yı 4-1 yenmeyi başarırken, dünya kupalarındaki dokuz maçlık galibiyet hasretine de son vermiş oldu. 'Matildalar' lakaplı Avustralya'nın golleri Lisa De Vanna (2), Kate Walsh ve Heather Garriock'tan geldi. Gana'nın Siyah Kraliçeleri'nin tek sayısını maçın son anlarında Anita Amankwa kaydetti. 1999 ve 2003'te düzenlenen kupalarda Avustralya'dan puan almayı başaran Gana dünkü maçta rakibine direnemedi.
Erkeklerdeki başarısını bayanlarda fazla gösteremeyen ve genelde orta halli bir takım görünümü veren Brezilya ise zayıf rakibi Yeni Zelanda'yı 5-0 yenerken zorlanmadı.
Bayanlarda dünyanın bir numaralı takımı olan ABD ise Kuzey Kore önünde bir puanı zor kurtardı. Maçın başında öne geçen ancak daha sonra dört dakikada iki gol yiyerek geriye düşen ABD, Heather O'Really'yle eşitliği sağladı. Ancak Amerikalılara belki de puanı getiren kişi, son anlardaki kritik kurtarışıyla Hope Solo'ydu. ABD Milli Takımı Antrenörü Greg Ryan, tur atlamak için en iyi futbollarını sergilemeleri gerektiğini söyledi. Bu grubun diğer favorisi İsveç ise Nijerya ile 1-1 berabere kaldı. Grupta bir sonraki randevu ABD ile İsveç arasında. Bu maçı yitiren ekip gruptan çıkma yolunda büyük bir yara alacak.
Dün ayrıca ev sahibi Çin Halk Cumhuriyeti, Avrupa'nın güçlü ekiplerinden Danimarka'yı 3-2'lik skorla mağlup etti. (Spor Servisi)
19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup maçında, Türkiye deplasmanda Ermenistan'ı 2-0 mağlup etti.
Semih Şentürk 76. dakikada Milli Takımı 2 - 0 öne geçiren golü attı. İlk gol 61. dakikada Tuncay'la gelmişti.
A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası grup elemelerindeki ilk maçında Ermenistan ile Hrazdan Stadı'nda karşı karşıya geldi.
A Milli Futbol Takımı, 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki ilk maçında bu akşam Ermenistan ile karşı karşıya gelecek.
Ermenistan ile oynayacağımız tarihi maçta forma giyecek ay yıldızlı oyuncular rakiplerinden 27 kat daha değerli.
|