|
|
18 Kasım 2006 Cumartesi 10:56
|
Spor
|
313 maçta Beşiktaş 117, Fenerbahçe ise 114 galibiyet aldı
Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın yapacakları lig maçıyla birlikte 314. kez karşı karşıya gelecek. İŞTE İKİ TAKIMIN İSTATİSTİKLERİ:
İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 82 yıllık ezeli rekabette Beşiktaş'ın galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor.
Bugüne dek yapılan 313 maçta Beşiktaş 117, Fenerbahçe ise 114 galibiyet alırken, 82 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.
Ezeli rekabette Fenerbahçe'nin toplam 424 golüne, Beşiktaş 398 golle karşılık verdi.
İki takım arasındaki son randevuda Beşiktaş, 3 Mayıs 2006 tarihinde İzmir Atatürk Stadı'nda yapılan Fortis Türkiye Kupası final maçını uzatmada 3-2 kazanmıştı.
1959 yılından bu yana yapılan lig maçlarında ise taraflar bugüne dek 98 kez karşılaştı.
Ligde geride kalan maçlarda, genelde olduğu gibi, galibiyet sayısında Beşiktaş'ın üstünlüğü bulunuyor.
''Kara Kartallar''ın 34 galibiyetine karşı, ''Sarı Kanaryalar'' 32 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, ezeli rakipler 32 kez de eşitliği bozamadılar.
Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 107 golüne, sarı-lacivertliler 96 golle karşılık verdi.
Ezeli rakipler arasında ligde geçen sezon yapılan maçlarda Fenerbahçe, sezonun ilk yarısında BJK İnönü Stadı'nda Beşiktaş'ı 2-1 yenmiş, Kadıköy'deki rövanş maçı ise 2-2 sona ermişti.
Galatasaraylı Arda, ankette Thierry Henry ve Franck Ribery'i de geride bıraktı. Fenerbahçeli Semih de Rooney, Eto'o ve Drogba'nın önünde...
Yurtiçi ve yurtdışından birçok kulübün transfer listesinde yer alan Bursasporlu Sercan Yıldırım'a Fenerbahçe'nin de talip olduğu öğrenildi.
Hertha Berlin maçının uzatma dakikalarında yere yığılan Arda, futbolseverlerin yüreğini ağzına getirdi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak UEFA Kupası final maçının biletleri yarın satışa çıkarılıyor.
Milan Baros'un penaltı golünden sonra tribündeki Türk taraftar 'Auf Wiedersehen' (Güle güle) diye şarkı söylemeye başladı.
İspanyol gazetesi Marca, Fenerbahçeli Güiza'nın, sevgilisi Nuria Bermudez ile yaklaşık 1,5 aydır görüşmediğini, çiftin ayrılmak üzere olduğunu iddia etti.
|