|
|
21 Ekim 2007 Pazar 00:56
|
Spor
|
Bobo, KALECİ oldu
Beşiktaş yine uzun süre unutulmayacak bir başarıya daha uzandı.
2004-2005 sezonunda Fenerbahçe’yi Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Cordoba’nın 80. dakikada kırmızı kart görmesi nedeniyle, Pancu’nun file bekçiliğinde 4-3 deviren Kartal, dün akşam da bu kez Bobo’yla Trabzonspor’u devirdi. Aslında maçın tamamı ilginçti. Nitekim Bülent Yıldırım maçın başlangıç düdüğünü çalar çalmaz Trabzonspor da golünü attı. Ceyhun’un mükemmel pasında topla buluşan Umut, Gökdeniz’i gördü, bu futbolcunun vuruşuyla Trabzonspor 1-0 öne geçti. Havaya giren Bordo-Mavililer, Beşiktaş’ın iyice sersemlediğini görünce saldırmaya başladı ve 4. dakikada Yattara’nın ayağından inanılmaz bir gol kaçırdı. Aynı oyuncu bu kez 6. dakikada İbrahim Üzülmez’in adeta belini kırdı ve şık golüyle 2 farklı skoru hanesine yazdırttı.
ŞOK SIRASI TRABZON’DA
Beşiktaş üst üste yediği şok gollerin ardından hemen toparlandı ve ikinci atağında golü buldu. Serdar’ın sağdan ortasına yükselen Burak kafa golüyle aradaki farkı bire düşürdü. 26’ıncı dakikada Celaleddin Delgado’ya ceza alanı içerisinde faul yaptı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Aynı oyuncu kullandığı penaltı atışını Tolga’nın müdahalesine rağmen filelere gönderdi. 2-2. Ziya Doğan yediği golden sonra sakatlanan Tolga Zengin’in yerine Ahmet Şahin’i kaleye gönderdi. Skorun eşitlenmesinin ardından bu kez şoka giren taraf Trabzonspor oldu. 40. dakika Umut, müsait pozisyondaki topu kale yerine auta gönderdi.
ERDİNÇ’İN ISKASI
Maç öyle bir atmosfere girdi ki, Nobre ve Tello’nun kaçırdıkları gol olsaydı Trabzonspor ilk yarıyı 4-2 mağlup bitirebilirdi. Trabzonspor ikinci yarıya daha derli toplu başladı. 47. dakikada Yattara’nın sağdan ortasına Ceyhun ve Erdinç’in ıskası Ziya Doğan’ı çıldırtmaya yetti. 50’inci dakika sahanın iyilerinden Delgado’nun serbest atışına yükselen İbrahim Toraman’ın kafası Bordo-Mavilileri tedirgin etti. 73. dakikada oyuna yeni giren Bobo takımını 3-2 galip gelmesini sağladı. 80. dakikada Rüştü topa ceza sahası dışında elle müdahale ettiği gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Üç oyuncu değiştirme hakkını kullandığı için Beşiktaş’ın kalesine galibiyet golünü atan Bobo geçti. Umut’un kafa şutunu Bobo bir kaleci gibi kurtardı. Ve Maç Beşiktaş’ın zaferiyle sonuçlandı.
Galatasaray-Denizlispor maçını Mustafa Kamil Abitoğlu, Gaziantepspor-Fenerbahçe maçını Yunus Yıldırım, Antalyaspor-Beşiktaş maçını ise Bünyamin Gezer yönetecek.
Usain Bolt, 100 metrede kendisini çok zorlamamasına karşın dünkü yarışta daha hırslı gözükmesini, 200 metrenin kendisi için daha önemli olmasına bağladı.
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda tekvandoda erkekler 68 kiloda Servet Tazegül, 3. olarak bronz madalya kazandı.
Son günlerde adı Galatasaray Cafe Crown ile birlikte anılan İbrahim Kutluay Sarı-Kırmızılı formayı asla giymeyeceğini söyledi.
Pekin Olimpiyatlarında final müsabakasına çıkan milli tekvandocumuz Azize Tanrıkulu gümüş madalya elde etti.
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Lincoln'ün takıma geç katılmasına rağmen profesyonel bir şekilde çalıştığını ve iyi bir yolda olduğunu söyledi.
|