|
|
23 Kasım 2006 Perşembe 14:47
|
Spor
|
Gerets'in 9 Avrupa sınavında sadece 1 galibiyeti var
Galatasaray, teknik direktör Erik Gerets yönetiminde Avrupa'da kayıp.
2005-06 sezonunda Galatasaray'ın başına gelen Belçikalı çalıştırıcı, bugüne kadar çıktığı 9 Avrupa kupası maçında sadece 1 galibiyet elde edebildi. Sarı-kırmızılılar, Gerets yönetiminde 5 Avrupa sınavında yenilirken, 3'ünde ise berabere kaldı.
Erik Gerets, Galatasaray ile ilk Avrupa macerasında UEFA Kupası 1. turunda Norveç ekibi Tromsö'ye deplasmanda 1-0 yenilip, Ali Sami Yen Stadı'nda 1-1'lik skorla elenerek hayal kırıklığı yaşattı.
Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Çek rakibi Mlada Boleslav'ı İstanbul'da 5-2 mağlup edip tek galibiyetine ulaşan Erik Gerets'li Galatasaray, deplasmanda da 1-1'lik beraberlikle Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı başardı.
Gerets'in Devler Ligi serüveni ise tam bir ''başarısızlık'' oldu. Şampiyonlar Ligi'ne sahasında Fransız Girondis de Bordeaux ile 0-0 berabere kalarak başlayan Erik Gerets yönetimindeki Galatasaray, daha sonra üst üste oynadığı FC Liverpool (3-2), PSV Eindhoven (2-1 ve 2-0) ve Girondis de Bordeaux takımlarına (3-1) yenildi.
Galatasaraylı Arda, ankette Thierry Henry ve Franck Ribery'i de geride bıraktı. Fenerbahçeli Semih de Rooney, Eto'o ve Drogba'nın önünde...
Yurtiçi ve yurtdışından birçok kulübün transfer listesinde yer alan Bursasporlu Sercan Yıldırım'a Fenerbahçe'nin de talip olduğu öğrenildi.
Hertha Berlin maçının uzatma dakikalarında yere yığılan Arda, futbolseverlerin yüreğini ağzına getirdi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak UEFA Kupası final maçının biletleri yarın satışa çıkarılıyor.
Milan Baros'un penaltı golünden sonra tribündeki Türk taraftar 'Auf Wiedersehen' (Güle güle) diye şarkı söylemeye başladı.
İspanyol gazetesi Marca, Fenerbahçeli Güiza'nın, sevgilisi Nuria Bermudez ile yaklaşık 1,5 aydır görüşmediğini, çiftin ayrılmak üzere olduğunu iddia etti.
|