|
|
11 Aralık 2007 Salı 11:51
|
Spor
|
Sivas Avrupa’nın da kralı
Evinde 8’de 8 yapan ve ligde lider olan Sivas, Barça, Real Madrid, Wisla Krakow, CSKA Sofya ile birlikte sahasında puan kaybetmedi
SİVASSPOR, kendi sahasında 8 lig maçını da kazanarak Avrupa’nın da kralı oldu.
Ligde liderliğe yükselen kırmızı-beyazlı takım, İspanyol Barça ve Real Madrid, Polonya ligi lideri Wisla Krakow ve Bulgaristan liginde zirvede yer alan CSKA Sofya ile birlikte sahasında hiç puan kaybetmeyen 5 takımdan birisi oldu.
Sivas ile birlikte Barça ve Wisla Krakow da 8 iç saha maçından 24 puan çıkartmayı başardı.
R.Madrid ile CSKA Sofya ise evinde çıktığı 7 lig maçından toplam 21 puan toplamayı başardı.
WiSLA 26 atıp 3 gol yerken Barça da 22 gole karşılık kalesinde 4 gol gördü.
Sivasspor ise 16 gol sevinci yaşayıp, kalesinde 3 gole engel olamadı.
Avrupa’nın önemli liglerinde ise bu başarıya birçok ünlü takım ulaşamadı.
Örneğin M.United 9 maçın 8’ini kazanıp 1 beraberlik aldı.
Arsenal 8 maçın 7’sini kazanıp 1’inden beraberlikle ayrıldı.
B.Münih, W.Bremen, PSV, Porto, Inter, Juventus, Roma gibi büyük takımlar sahalarında hep puanlar kaybettiler. Sivas ise Avrupa’ya kadar uzanıp alkışı hak etti.
Galatasaray-Denizlispor maçını Mustafa Kamil Abitoğlu, Gaziantepspor-Fenerbahçe maçını Yunus Yıldırım, Antalyaspor-Beşiktaş maçını ise Bünyamin Gezer yönetecek.
Usain Bolt, 100 metrede kendisini çok zorlamamasına karşın dünkü yarışta daha hırslı gözükmesini, 200 metrenin kendisi için daha önemli olmasına bağladı.
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda tekvandoda erkekler 68 kiloda Servet Tazegül, 3. olarak bronz madalya kazandı.
Son günlerde adı Galatasaray Cafe Crown ile birlikte anılan İbrahim Kutluay Sarı-Kırmızılı formayı asla giymeyeceğini söyledi.
Pekin Olimpiyatlarında final müsabakasına çıkan milli tekvandocumuz Azize Tanrıkulu gümüş madalya elde etti.
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Lincoln'ün takıma geç katılmasına rağmen profesyonel bir şekilde çalıştığını ve iyi bir yolda olduğunu söyledi.
|